Карпатка
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати КАРПАТКА в домашніх умовах. Спробуйте, якщо ви любите ніжну випічку, яка буквально тане в роті! Тут повітряне тане тісто і ніжний крем - смачно!
Перед вами рецепт приготування карпатки, і я з радістю вам розповім, як приготувати цей ніжний пиріг. Він смачний і красивий, має чудовий аромат і до того делікатний смак, що словами не передати! Тане суфле і несолодкий корж, як у еклерів. Десерт Мрія!
- Вершкове масло - 300 грам(200 грам - в вершках, інше в тісто)
- Борошно - 230 грам (приблизно 5 ст. L. В крем і інше в тісто)
- Вода - 230 мілілітрів
- Крохмаль - 80 грам
- Яйця - 7 штук(2 жовтка в крем, і 5 яєць в тісто)
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Молоко - 3 склянки
- Цукор - 1 Склянка
1. Воду і масло доводимо до кипіння на низькому вогні, знімемо з вогню і додати борошно. Вимішайте, щоб не було грудок. Залишимо трохи охолонути.
2. І тепер додаємо яйця, розпушувач і швидко перемішати, щоб яйця не згорнулися. Краще міксером.
3. Тепер розрівняти масу по листу, застеленому пекарської папером. Запікаємо півгодини при 180 градусах.
4. І ось таке вийде тісто, повітряне та ніжне. Охолоджуємо його.
5. Жовтки, крохмаль, борошно, ванілін розмішайте з 1 склянкою молока. Ставимо на вогонь і на повільному вогні доводимо до легкого загустіння, додаючи решту молока і цукор. Перемішуємо постійно.
6. Тепер охолодити, щоб крем загус трохи.
7. Корж розрізати на 2 частини, смажена нашим кремом і накриємо другою частиною коржа. Тепер нехай в холодильнику настоїться приблизно годину, щоб крем остаточно перетворився на суфле.
8. І ось такий виходить смачний пиріг-карпатка!