Рецепт Карпатка фото

Карпатка
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Пісні страви , Веганські страви
На святковий стіл , День народження , 8 березня
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу вам розповісти, як приготувати КАРПАТКА в домашніх умовах. Спробуйте, якщо ви любите ніжну випічку, яка буквально тане в роті! Тут повітряне тане тісто і ніжний крем - смачно!

Опис приготування:

Перед вами рецепт приготування карпатки, і я з радістю вам розповім, як приготувати цей ніжний пиріг. Він смачний і красивий, має чудовий аромат і до того делікатний смак, що словами не передати! Тане суфле і несолодкий корж, як у еклерів. Десерт Мрія!

  • Вершкове масло - 300 грам(200 грам - в вершках, інше в тісто)
  • Борошно - 230 грам (приблизно 5 ст. L. В крем і інше в тісто)
  • Вода - 230 мілілітрів
  • Крохмаль - 80 грам
  • Яйця - 7 штук(2 жовтка в крем, і 5 яєць в тісто)
  • Розпушувач - 0.5 чайних ложки
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Молоко - 3 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
карпатка - фото крок 1
1. Воду і масло доводимо до кипіння на низькому вогні, знімемо з вогню і додати борошно. Вимішайте, щоб не було грудок. Залишимо трохи охолонути.
карпатка - фото крок 2
2. І тепер додаємо яйця, розпушувач і швидко перемішати, щоб яйця не згорнулися. Краще міксером.
карпатка - фото крок 3
3. Тепер розрівняти масу по листу, застеленому пекарської папером. Запікаємо півгодини при 180 градусах.
карпатка - фото крок 4
4. І ось таке вийде тісто, повітряне та ніжне. Охолоджуємо його.
карпатка - фото крок 5
5. Жовтки, крохмаль, борошно, ванілін розмішайте з 1 склянкою молока. Ставимо на вогонь і на повільному вогні доводимо до легкого загустіння, додаючи решту молока і цукор. Перемішуємо постійно.
карпатка - фото крок 6
6. Тепер охолодити, щоб крем загус трохи.
карпатка - фото крок 7
7. Корж розрізати на 2 частини, смажена нашим кремом і накриємо другою частиною коржа. Тепер нехай в холодильнику настоїться приблизно годину, щоб крем остаточно перетворився на суфле.
карпатка - фото крок 8
8. І ось такий виходить смачний пиріг-карпатка!