Рецепт Торт із заварним кремом і чорносливом фото

Торт із заварним кремом і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив, Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Десерти, Торти

Якщо ви хоч раз готували заварний крем, знати його, наскільки ніжним він виходить! Його раджу використовувати в цьому рецепті - подивіться, як приготувати торт з заварним кремом та чорносливом.

Саме пісочна основа робить випічку з начинкою неймовірно смачною - вона залишається розсипчастою і одночасно дуже ніжною. В якості начинки для таких пирогів найкраще використовувати заварний або сирний крему, так як вони добре тримають форму і після випічки залишаються досить вологими. Як доповнення можна використовувати не тільки чорнослив, але і родзинки, фініки, цукати, горішки.

  • Дрібний цукор - 50 грам
  • Борошно - 175 грам
  • Холодне масло - 90 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 50 грам (в начинку)
  • Мигдаль підсмажений - 25 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Лікер - 1 Чайна ложка
  • Ваніль - 1 частина
  • Жовток - 4 штуки (в начинку)
  • Білок - 1 штука
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 1
1. До борошна додайте цукор, сіль і масло. Перетріть масу до стану однорідної крихти. Додайте яйце і зберіть тісто в кого. Перекладіть тісто в пакет і відправте його в холодильник на 20 хвилин.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 2
2. Наколи тісто виделкою. Готове тісто розкачати в пласт, розміром з форму, і розподіліть в формі, сформувавши бортики. Накрийте тісто пергаментом, викладіть вантаж - горох, наприклад.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 3
3. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин. Дістаньте наповнювач і печіть ще 10-15 хвилин. Гарячу основу змастіть білком і залиште остигати. Приготуйте крем: молоко з ваніллю влийте в сотейник і підігрійте.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 4
4. Жовтки змішайте міксером з цукром. Додайте крохмаль і перемішайте. Невеликими порціями додайте до яєчної маси тепле молоко, кожен раз добре перемішуючи масу міксером.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 5
5. Доведіть масу до кипіння на невеликому вогні, кип'ятіть дві хвилини, після чого додайте лікер. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште остигати.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 6
6. Заповніть основу з тіста заварним кремом. Викладіть чорнослив, посипте мигдалем. Надішліть торт в духовку на 10 хвилин. Зверху готовий торт посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти