Рецепт Торт із заварним кремом і чорносливом фото

Торт із заварним кремом і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Фрукти , Сухофрукти , Чорнослив , Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Десерти , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви хоч раз готували заварний крем, знати його, наскільки ніжним він виходить! Його раджу використовувати в цьому рецепті - подивіться, як приготувати торт з заварним кремом та чорносливом.

Опис приготування:

Саме пісочна основа робить випічку з начинкою неймовірно смачною - вона залишається розсипчастою і одночасно дуже ніжною. В якості начинки для таких пирогів найкраще використовувати заварний або сирний крему, так як вони добре тримають форму і після випічки залишаються досить вологими. Як доповнення можна використовувати не тільки чорнослив, але і родзинки, фініки, цукати, горішки.

  • Дрібний цукор - 50 грам
  • Борошно - 175 грам
  • Холодне масло - 90 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 50 грам (в начинку)
  • Мигдаль підсмажений - 25 грам
  • Чорнослив - 200 грам
  • Молоко - 300 грам
  • Лікер - 1 Чайна ложка
  • Ваніль - 1 частина
  • Жовток - 4 штуки (в начинку)
  • Білок - 1 штука
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 1
1. До борошна додайте цукор, сіль і масло. Перетріть масу до стану однорідної крихти. Додайте яйце і зберіть тісто в кого. Перекладіть тісто в пакет і відправте його в холодильник на 20 хвилин.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 2
2. Наколи тісто виделкою. Готове тісто розкачати в пласт, розміром з форму, і розподіліть в формі, сформувавши бортики. Накрийте тісто пергаментом, викладіть вантаж - горох, наприклад.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 3
3. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин. Дістаньте наповнювач і печіть ще 10-15 хвилин. Гарячу основу змастіть білком і залиште остигати. Приготуйте крем: молоко з ваніллю влийте в сотейник і підігрійте.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 4
4. Жовтки змішайте міксером з цукром. Додайте крохмаль і перемішайте. Невеликими порціями додайте до яєчної маси тепле молоко, кожен раз добре перемішуючи масу міксером.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 5
5. Доведіть масу до кипіння на невеликому вогні, кип'ятіть дві хвилини, після чого додайте лікер. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште остигати.
торт із заварним кремом і чорносливом - фото крок 6
6. Заповніть основу з тіста заварним кремом. Викладіть чорнослив, посипте мигдалем. Надішліть торт в духовку на 10 хвилин. Зверху готовий торт посипте цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти