Торт із заварним кремом і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хоч раз готували заварний крем, знати його, наскільки ніжним він виходить! Його раджу використовувати в цьому рецепті - подивіться, як приготувати торт з заварним кремом та чорносливом.
Саме пісочна основа робить випічку з начинкою неймовірно смачною - вона залишається розсипчастою і одночасно дуже ніжною. В якості начинки для таких пирогів найкраще використовувати заварний або сирний крему, так як вони добре тримають форму і після випічки залишаються досить вологими. Як доповнення можна використовувати не тільки чорнослив, але і родзинки, фініки, цукати, горішки.
- Дрібний цукор - 50 грам
- Борошно - 175 грам
- Холодне масло - 90 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 50 грам (в начинку)
- Мигдаль підсмажений - 25 грам
- Чорнослив - 200 грам
- Молоко - 300 грам
- Лікер - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 частина
- Жовток - 4 штуки (в начинку)
- Білок - 1 штука
1. До борошна додайте цукор, сіль і масло. Перетріть масу до стану однорідної крихти. Додайте яйце і зберіть тісто в кого. Перекладіть тісто в пакет і відправте його в холодильник на 20 хвилин.
2. Наколи тісто виделкою. Готове тісто розкачати в пласт, розміром з форму, і розподіліть в формі, сформувавши бортики. Накрийте тісто пергаментом, викладіть вантаж - горох, наприклад.
3. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин. Дістаньте наповнювач і печіть ще 10-15 хвилин. Гарячу основу змастіть білком і залиште остигати. Приготуйте крем: молоко з ваніллю влийте в сотейник і підігрійте.
4. Жовтки змішайте міксером з цукром. Додайте крохмаль і перемішайте. Невеликими порціями додайте до яєчної маси тепле молоко, кожен раз добре перемішуючи масу міксером.
5. Доведіть масу до кипіння на невеликому вогні, кип'ятіть дві хвилини, після чого додайте лікер. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште остигати.
6. Заповніть основу з тіста заварним кремом. Викладіть чорнослив, посипте мигдалем. Надішліть торт в духовку на 10 хвилин. Зверху готовий торт посипте цукровою пудрою. Смачного!