Торт чорничний з йогуртом
(покроковий рецепт з фото)
Справжнє казкове задоволення - це торт чорничний з йогуртом в домашніх умовах! ніжний, смачний і, до того ж, досить просто готується. У сезон ягід обов'язково порадуйте улюблених!
У мене немає сумнівів в тому, що торт чорничний з йогуртом в домашніх умовах треба приготувати! Хоча б в честь якого-небудь сімейного торжества влітку. Адже в сезон ягід хочеться чогось і новенького, і смачненького, правда? Так що цей рецепт - для вас!
- Цукор - 6 Ст. Ложок (половину - в тісто, половину - в заливку)
- Какао - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Чорниця - 2 склянки
- Вершкове масло - 100 грам
- Йогурт - 200 грам
- Молоко сухе - 200 грам
- Сир - 100 грам
- Желатин - 20 грам
- Вершки - 250 грам (або маскарпоне для верхньої "шапки" )
1. Яйця збиваємо з цукром до утворення піни, потім додати борошно, какао, розпушувач і акуратно вимішуємо. Випікаємо корж півгодини при 180 в духовці і разрежем на дві частини.
2. Розм'якшене масло збиваємо з цукром до появи піни. Відправимо в глибоку миску. Сюди ж - чорницю, йогурт, сир, сухе молоко і ретельно ще раз збиваємо. Желатин розводимо, як зазначено на упаковці, і теж додамо сюди. Виливаємо масу поверх одного з коржів, і закриваємо зверху другим. Відправимо в холодильник.
3. В останню чергу зробимо крем. Збиваємо вершки з цукровою пудрою, поки не збільшаться в обсязі. Коли вже суфле застигне, торт дістаємо і обмазуємо білої масою.
4. Прикрашаємо свіжими ягодами і подаємо!