Торт з йогуртом і желатином
(покроковий рецепт з фото)
Легкий і смачний ніжний торт. Він менш калорійний, ніж торти з масляним кремом. Влаштуйте собі маленьке свято з цим смачним тортом.
Смачний і ніжний торт припаде до смаку всім без винятку. Особливо він гарний у спекотну літню пору. Так приємно дістати з холодильника шматочок такого торта і насолодитися ним у затінку. Рецепт торта з йогуртом і желатином перед вами. Процес його приготування зовсім нескладний, тому у вас все вийде. Смачного вам десерту!
- Яйця - 1 штука
- Крем - 200 грам(100 г - для тіста, 100 г - для суфле)
- Згущене молоко - 400 грам(200 г - в тісто, 200 г - для суфле)
- Цукор - 2, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 3/4 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонний сік або оцет - 0, 5 чайних ложки
- Йогурт - 500 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Желатин - 20 грам
В першу чергу спечемо бісквіт. Для цього змішаємо яйце, сіль і цукор.
Додамо 100 грам сметани
Зіб'ємо яйця зі сметаною і додамо згущене молоко. Збиваємо.
Тепер додаємо борошно і добре збиваємо, щоб не було грудочок.
Соду гасимо лимонним соком або оцтом і додаємо в тісто. Збиваємо.
Форму для випічки змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і випікаємо в духовці при 180 градусах близько 1 годину.
Готовий бісквіт повинен охолонути в формі.
Замочити желатин в холодній воді і, коли він розбухне, нагріти до повного розчинення.
Змішати в мисці йогурт, сметану і залишилася згущенку. Добре збити.
Тонкою цівкою вливаємо желатин і продовжуємо збивати. У нас повинна вийти однорідна маса.
Виливаємо йогуртовую масу на остиглий бісквіт і відправляємо торт в холодильник для застигання. Прикрасити готовий торт можна будь-якими ягодами або фруктами, посипати тертим шоколадом.