Торт червоний
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт приготування домашнього торта. Для святкових подій торт червоний буде дуже доречним!
Є багато варіацій даного торта. Мені ближче ця - на кефірі з вершковим сиром. Для приготування торта червоний нам знадобиться червоний харчовий барвник, не солодкий какао-порошок, крем-сир або ніжний сир. Дивимося докладний рецепт.
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 315 грам(200 г - в вершках, інше в тісто)
- Цукор - 300 грам
- Кефір - 240 грам
- Ванільний цукор - 20 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сир вершковий - 450 грам
- Цукрова пудра - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Барвник - 1, 5 чайних ложки

Дно форми вистелити пекарської папером, краю обмазати вершковим маслом.

Духовку розігріти до 180 г. Просіваємо борошно, какао і сіль. Перемішуємо.

Вершкове масло збиваємо до кремоподібного стану - пару хвилин.

Додаємо цукор і продовжуємо збивати.

Поступово додаємо яйця.

У результаті повинна бути ось така маса густа.

Розчиняємо в кефірі барвник.

Поступово починаємо вводити в нашу сирну масу барвник і борошно. Все повинно бути однорідним і без грудочок.

Збиваємо крем-сир (філадельфія) і масло (кімнатної температури) до однорідності.

Додаємо цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо до пишності. Крем повинен бути дуже густий. Відправляємо крем в холодильник - години на півтора-два.

У форму для випічки виливаємо половину тіста і випікаємо хвилин 25. Після випічки хвилин 10 охолоджуємо і дістаємо з форми. Випікаємо з тіста другий корж. І відправляємо в холодильник на пару годин.

Крем і коржі дістаємо з холодильника. Мажемо корж гарненько.

Чим більше - тим краще.

Відправляємо торт в холодильник як мінімум на 8-9 годин.

Торт червоний готовий. Смачного!