Торт «Aladdin»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "алладін" ідеально підходить для особливих, святкових випадків. Він складається з чотирьох коржів з різними начинками і ніжним кремом. Справжні ласощі для ласунів!
Торт "алладін" - це ніжний, смачний і ошатний десерт. Печу його на свята, з ним потрібно повозитися, проте його відмінний смак коштує витрачених зусиль. Я зустрічала багато варіацій цього торта, але безумовним компонентом кожного - це добавки в 4 коржа: мак, родзинки, волоські горіхи і какао. Ділюся рецептом, як приготувати цей тортик на мою улюбленим рецептом з бісквітних коржів з смачним олійно-заварним кремом. Я використовую свій улюблений і дуже простий рецепт бісквіта, але ви можете брати будь-який, головне добавки. Крем теж можна взяти будь-який.
- Борошно - 480 грам(+ 2 ст. L. В вершках)
- Цукор - 480 грам
- Яйця - 9 штук(8 штук в тісто і 1 штука для крему)
- Вершкове масло - 300 грам
- Мак - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
- Горіхи - 50 Ст. Ложок (у мене суміш волоських і кешью)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Згущене молоко - 380 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Шоколадний топінг - 100 грам
- Сироп солодкий - 200 грам
Для початку необхідно спекти коржі. У мене будуть бісквітні. Можна збити відразу все тісто, і розділити його на 4 частини, а можна окремо, щоб коржі вийшли однакові по висоті. Якщо окремо, то для кожного коржа потрібно по 2 яйця 120 грам борошна, 120 грам цукру і половину ст. Ложки крохмалю.
Яйця необхідно збити з цукром до густої піни. Цукор треба додавати потроху в процесі збивання. Тісто має бути дуже легким і повітряним, добре тримати форму.
Тепер в першу частину тесту необхідно додати борошно з крохмалем і родзинками. Акуратно перемішайте, влийте в форму для випікання і відправте в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Другу частину тіста збийте і додайте борошно з маком. Випікайте 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Третій шар буде шоколадним, тому в борошно додайте какао. Випікайте корж в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Останній шар горіховий, для цього горіхи подрібніть і додайте в тісто з борошном. Влийте в деко і випікайте як і всі попередні коржі.
Коли всі коржі спечуть, дайте їм відлежатися ніч. Так вони не будуть кришитися і розповзатися при просочуванні.
Тепер приготуйте крем. Почніть з заварний основи. Змішайте згущене молоко, молоко і яйце. Поставте варитися на повільний вогонь. Не доводячи до кипіння, всипте борошно і ванільний цукор і варіть до загустіння.
Масло кімнатної температури збийте до пишності. І змішайте з заварний основою. Крем готовий.
Тепер можна збирати торт. Кожен корж просочіть сиропом. Я поливаю ложкою. Потім викладіть шар крему.
Перемажьте кремом всі верстви, а зверху полийте шоколадним топінгом, або шоколадною глазур'ю. Дайте торту настоятися кілька годин, а краще ніч, прикрасьте і подавайте до столу.