Томатний суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Наближається час обіду, а ви ще не придумали, що буде у вас в меню? Пропоную вам чудову ідею, як приготувати томатний суп з куркою. Насичений, ароматний, пікантний і завжди шалено смачний. Його просто не можна не спробувати!
Цей простий у приготуванні класний супчик - чудовий варіант першої страви для всієї родини. Родзинкою його сміливо можна назвати консервовану кукурудзу, так що обов'язково рекомендую використовувати її в рецепті. Основою для супу може бути як проста вода, так і заздалегідь зварений овочевий або курячий бульйон, наприклад. Перед подачею до столу можна зробити домашні сухарики, які відмінно доповнювати супчик. Також доповнити його можете свіжою зеленню і сметаною, наприклад.
- Куряче філе - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Консервована кукурудза - 300 грам
- Соус томатний - 250 грам
- Сіль, перець, паприка - За смаком
- Сухарики - За смаком (по бажанню)
- Зелень - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1. Насамперед очистіть цибулю і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді рослинне масло, викладіть цибулю і смажте на середньому вогні до прозорості.
2. Куряче філе вимийте, обсушити і наріжте середніми шматочками. Очистіть перець, подрібніть. Викладіть на сковороду до цибулі і смажте хвилин 5.
3. Додайте томатний соус, акуратно перемішайте. Викладіть консервовану кукурудзу на сковороду і через пару хвилин можна знімати заготовку з вогню. Паралельно доведіть до кипіння воду або бульйон в каструлі.
4. Викладіть овочі з куркою в бульйон. Після закипання посоліть, поперчіть за смаком, додайте паприку і інші спеції при бажанні.
5. Хвилин через 10-12 томління на повільному вогні під кришкою додайте часник, дрібно нарізавши або пропустивши через прес. Через пару хвилин зніміть з вогню і залиште ще хвилин на 15, щоб супчик настоявся.
6. А після можна подавати до столу, доповнивши за бажанням зеленню, сухариками. Смачного!