Тісто на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Ви коли-небудь пробували легкі коржі на йогурті? Це відмінна закуска, яку можна подавати з аджикою, соусами, Помазков, до супу і не тільки! Рекомендую всім на замітку рецепт тесту на йогурті!
Таке тісто на йогурті готується дуже просто, багато інгредієнтів не знадобиться. Досить взяти хороший натуральний йогурт без добавок, борошно (або в моєму випадку - безглютенову суміш), трохи соди і солі. Коржі виходять плоскими, але не гуязиками. Їх можна сміливо подавати з різною закускою, соусами, навіть просто зі сметаною або вершковим маслом і сиром вони будуть дуже смачні.
- Йогурт - 150 грам
- Борошно - 180 грам (або безглютеновая суміш для випічки )
- Сода - 0, 3 чайних ложки
- Сіль - За смаком
1
Насамперед змішайте йогурт з содою і сіллю. Дайте постояти хвилин 10. Потім додайте борошно і замісіть тісто.
2
Тісто на йогурті виходить тугим, але гладким, воно добре вимішує, але коли почнете розгортати, воно може липнути до дошки. Тому раджу поверхню присипати борошном, щоб тісто не прилипало.
3
Поділіть тісто на кілька кульок, з яких розкачайте коржі. Обсмажуйте коржі з двох боків до рум'яного кольору. Додавайте трохи рослинного масла при смаженні.
4
Найкраще їсти коржі гарячими, поки вони не охололи і не стали твердими.
Смачного!
Смачного!