Тісто на рогалики
(покроковий рецепт з фото)
Класичне тісто на рогалики готується на основі дріжджового тіста, але рогалики теж смачні, якщо вони з пісочного або листкового тіста. Якщо немає часу на приготування тіста, візьміть готове.
Рогалики за цим рецептом виходять дуже м'якими і смачними, зберігаються вони близько 3 днів в первісному стані. Начинку для таких рогаликів можете вибрати будь-яку на ваш смак (або залишити без начинки, а просто посипати цукром перед відправкою в духовку). Рогалики ще можна готувати з листкового або пісочного тіста.
- Маргарин - 250 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 1 склянок
- Дріжджі - 20 грам
- Ванілін - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - 20 грам
1. Розведіть дріжджі в сметані і додайте все сталеві інгредієнти, поступово замішуючи тісто. Маргарин можна додавати розтоплений, а можна натерти на тертці ( я вибираю завжди перший варіант).
2. Готове тісто відправляємо в холодильник на 30 хвилин, після чого дістаємо, ділимо на рівні частини і розгортаємо з кожної частини пласт. Розріжте пласт теж на рівні сектора і викладіть в середину будь-яку начинку (або просто загорніть рогаликом).
3. Застеліть деко пергаментом і викладіть на нього рогалики. Змастіть їх поверхню яйцем і посипте цукром. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
4. Після запікання дайте рогалик трохи постояти, після чого викладіть їх на блюдо і (остиглі) посипте цукровою пудрою. Тісто для рогаликів за цим рецептом виходить дуже м'яким і смачним.