Тісто на «горішки» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Пам'ятайте печиво «Горішки»? Не так часто можна побачити його на прилавках магазинів, тому пропоную зробити його самостійно простим рецептом, як приготувати тісто на «Горішки» зі згущеним молоком.
Опис приготування:
«Горішки» роблять за допомогою спеціальної форми. Можливо, у багатьох збереглися ще радянські форми, але їх без проблем можна купити в будь-якому магазині. Начинку роблять зі згущеним молоком, а також можна зробити заварний крем з додаванням волоських або інших горішків. У вас вийде велика порція печива.
- Яйця - 3 штуки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Вершкове масло - 230 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Склянка
- Згущене молоко - 450 грам
1. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. В окремій мисці збийте курячі яйця зі склянкою цукру. З'єднайте обидві маси. Змішайте соду з лимонним соком і додайте в миску до основних інгредієнтів. Введіть борошно і крохмаль в тісто, перемішайте.
2. Розігрійте Горішниця, в кожну викладіть по 1/4 чайної ложки тіста і закрийте кришку. Готуйте 1 хвилину.
3. Відкрийте форму і дістаньте з неї половинки, викладіть їх на стіл і роз'єднати.
4. Вийде велика порція половинок, перекладіть їх в миску для охолодження.
5. Заповніть кожну половинку вареним згущеним молоком і з'єднайте їх.
6. Насолоджуйтесь смачним печивом, смачного!