Тісто на «горішки» зі згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятайте печиво «Горішки»? Не так часто можна побачити його на прилавках магазинів, тому пропоную зробити його самостійно простим рецептом, як приготувати тісто на «Горішки» зі згущеним молоком.
«Горішки» роблять за допомогою спеціальної форми. Можливо, у багатьох збереглися ще радянські форми, але їх без проблем можна купити в будь-якому магазині. Начинку роблять зі згущеним молоком, а також можна зробити заварний крем з додаванням волоських або інших горішків. У вас вийде велика порція печива.
- Яйця - 3 штуки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Вершкове масло - 230 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 1 Склянка
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Склянка
- Згущене молоко - 450 грам
1. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. В окремій мисці збийте курячі яйця зі склянкою цукру. З'єднайте обидві маси. Змішайте соду з лимонним соком і додайте в миску до основних інгредієнтів. Введіть борошно і крохмаль в тісто, перемішайте.
2. Розігрійте Горішниця, в кожну викладіть по 1/4 чайної ложки тіста і закрийте кришку. Готуйте 1 хвилину.
3. Відкрийте форму і дістаньте з неї половинки, викладіть їх на стіл і роз'єднати.
4. Вийде велика порція половинок, перекладіть їх в миску для охолодження.
5. Заповніть кожну половинку вареним згущеним молоком і з'єднайте їх.
6. Насолоджуйтесь смачним печивом, смачного!