Рецепт Тісто дріжджове фото

Тісто дріжджове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджі
Пісні страви
На обід
Випічка

Дріжджове тісто вважається верхом кулінарного мистецтва. Цей рецепт дозволить вам оволодіти ним. Більш того, воно відмінно підійде для смажених пиріжків з будь-якою начинкою.

1. Розвести дріжджі в 2-3 столових ложках теплого молока, додати цукор. Дати постояти кілька хвилин.

2. Додати в дріжджі 1 столову ложку борошна, ретельно розмішати. Дати постояти в теплі ще хвилин 10.

3. У великій мисці в молоці розчинити сіль, туди ж вилити збите яйце, перемішати.

4. Всипати 3 склянки борошна. Дуже ретельно перемішати. Додати дріжджі. Вимісити тісто. Подивитися на його консистенцію - тісто не повинно бути крутим.

5. Додати в тісто топлене масло кімнатної температури, знову ретельно вимісити.

6. Накрити миску з тестом чистою тканиною. Залишити нудитися в теплі на 2-3 годину. Не допускайте протягів! тісто впаде! Раз на годину тісто обминати.

7. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою - солодкої або солоної.

  • Мука - 3, 5-4 склянки
  • Молоко - 1, 25 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Дріжджі - 30 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
1. Розвести дріжджі в 2-3 столових ложках теплого молока, додати цукор. Дати постояти кілька хвилин.

2. Додати в дріжджі 1 столову ложку борошна, ретельно розмішати. Дати постояти в теплі ще хвилин 10.

3. У великій мисці в молоці розчинити сіль, туди ж вилити збите яйце, перемішати.

4. Всипати 3 склянки борошна. Дуже ретельно перемішати. Додати дріжджі. Вимісити тісто. Подивитися на його консистенцію - тісто не повинно бути крутим.

5. Додати в тісто топлене масло кімнатної температури, знову ретельно вимісити.

6. Накрити миску з тестом чистою тканиною. Залишити нудитися в теплі на 2-3 годину. Не допускайте протягів! тісто впаде! Раз на годину тісто обминати.

7. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою - солодкої або солоної.

Схожі рецепти