Тісто дріжджове
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто вважається верхом кулінарного мистецтва. Цей рецепт дозволить вам оволодіти ним. Більш того, воно відмінно підійде для смажених пиріжків з будь-якою начинкою.
1. Розвести дріжджі в 2-3 столових ложках теплого молока, додати цукор. Дати постояти кілька хвилин.
2. Додати в дріжджі 1 столову ложку борошна, ретельно розмішати. Дати постояти в теплі ще хвилин 10.
3. У великій мисці в молоці розчинити сіль, туди ж вилити збите яйце, перемішати.
4. Всипати 3 склянки борошна. Дуже ретельно перемішати. Додати дріжджі. Вимісити тісто. Подивитися на його консистенцію - тісто не повинно бути крутим.
5. Додати в тісто топлене масло кімнатної температури, знову ретельно вимісити.
6. Накрити миску з тестом чистою тканиною. Залишити нудитися в теплі на 2-3 годину. Не допускайте протягів! тісто впаде! Раз на годину тісто обминати.
7. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою - солодкої або солоної.
- Мука - 3, 5-4 склянки
- Молоко - 1, 25 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Дріжджі - 30 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
2. Додати в дріжджі 1 столову ложку борошна, ретельно розмішати. Дати постояти в теплі ще хвилин 10.
3. У великій мисці в молоці розчинити сіль, туди ж вилити збите яйце, перемішати.
4. Всипати 3 склянки борошна. Дуже ретельно перемішати. Додати дріжджі. Вимісити тісто. Подивитися на його консистенцію - тісто не повинно бути крутим.
5. Додати в тісто топлене масло кімнатної температури, знову ретельно вимісити.
6. Накрити миску з тестом чистою тканиною. Залишити нудитися в теплі на 2-3 годину. Не допускайте протягів! тісто впаде! Раз на годину тісто обминати.
7. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою - солодкої або солоної.