Тісто для вареників з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати тісто для вареників з сиром. Воно повинно відрізнятися еластичністю і щільністю, щоб сирна начинка не змогла витекти. Тісто якраз підходить для даного випадку.
При виготовленні сирних вареників рекомендується розгортати заварне тісто шаром не менше трьох сантиметрів завтовшки. Робочу поверхню і качалку при цьому краще злегка присипати борошном.
Після того як в тісто покладено начинка, його краю потрібно ретельно защипнути по всьому краю. Це запобіжить витікання сирної начинки при варінні.
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вода кип'ячена - 180 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка

Відміряйте необхідну кількість борошна. Обов'язково просійте борошно в суху миску. Це дозволить зробити тісто еластичним і гладким.

У гірці з борошна зробіть рукою або ложкою невелике заглиблення і налийте туди соняшникова олія кімнатної температури. Краще використовувати рафіновану олію без запахів. Сюди ж покладіть щіпку солі.

Тепер закип'ятіть воду. Краще відразу взяти трохи більше води на випадок, якщо тісто вийде дуже крутим. Налийте кипляче воду в тісто і починайте його акуратно замішувати, щоб не обпекти руки.

Коли тісто вже не буде гарячим, гарненько вимісити його руками. Потім скачайте з нього кульку, накрийте чистим кухонним рушником. Тісто потрібно залишити відстоятися на 30 хвилин. Потім його можна розгортати і ліпити сирні вареники.