Тісто для пирогів без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Бувалі кулінари знають, наскільки багато існує рецептів тесту. Кожна людина може знайти склад на свій смак. Іноді доводиться підлаштовуватися під ті інгредієнти, які є на кухні.
У мене так і вийшло: взяло то, що було, і сховався. Тепер готова вам розповісти, як приготувати тісто для пирогів без яєць дріжджове. Воно несолодке, але його цілком можна використовувати для різної випічки і начинок. Залиште тісто на годинку-другу в теплі, щоб воно піднялося.
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Борошно - 6 склянок
- Молоко - 1 Склянка
- Вода кип'ячена - 1 Склянка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
У глибоку чашу просійте борошно кілька разів через сито.
До борошна всипте дріжджі, сіль і цукор.
Інгредієнти перемішайте. У центрі зробіть поглиблення.
Влийте в поглиблення масло.
Трохи остигнула кип'ячену воду змішайте з молоком. Влийте рідина до решти інгредієнтів.
Замішайте тісто, підсипаючи борошно за потребою. Залиште його при кімнатній температурі, щоб воно піднялося в 2 рази.