Тісто без дріжджів і яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.
Дане тісто готується без участі дріжджів і яєць, тільки на кефірі та борошні. Ідеально підходить для пиріжків будь-якої складності, вони виходять рум'яні, красиві і дуже ситні.
Опис приготування:
Це класичний рецепт приготування тіста без дріжджів і яєць. Замішується воно дуже просто, для цього використовуємо: пшеничне борошно, кефір, соду, сіль, цукор і рослинне масло. З готового тіста випікаються прекрасні пиріжки. Сподіваюся, у вас все вийде!
- Кефір - 300 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
У кефір додаємо соду, сіль, цукор і 1 ст. L. Масла. Гарненько перемішуємо.
Просіваємо борошно, помішуючи ложкою, а потім руками.
Замішуємо тісто, в кінці додаємо двома частинами масло, що залишилося. Перемішуємо до еластичності.
Накриваємо тісто плівкою на півгодини. Готово!