Рецепт Паска без дріжджів і яєць фото

Паска без дріжджів і яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Кефір
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

У цьому рецепті розповім, як приготувати паску без дріжджів і яєць. Звучить неможливо, але цілком реально. Такий паску нічим не поступається традиційному, тому можете не хвилюватися за випічку.

Традиційні паски готують із здобного дріжджового тіста. Але завжди і всюди є свої винятки з правил. Ось таким і є ці паски. Вони так само добре піднімаються, виходять смачні і рум'яні. Ви можете зробити великий або спекти невеликі в формочках для кексів.

  • Борошно пшеничне - 350 грам
  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам(+2 столові ложки для глазурі)
  • Ізюм - 100 грам
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Ваніль - 1 Чайна ложка
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
1
У миску просійте борошно, додайте до неї цедру одного лимона і сіль. Ізюм залийте окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду і висушіть серветками.
2
Влийте в миску кефір і додайте соду, залиште на кілька хвилин.
3
Вершкове масло відправте в мікрохвильову піч і розтопіть, до нього додайте цукровий пісок і ваніль, влийте кефір з содою і перемішайте.
4
Порційно додавайте борошно, потім родзинки і замісіть тісто.
5
Розділіть тісто між формами для випічки, заповніть їх на 1/3 і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.
6
Тим часом зробіть глазур: збийте лимонний сік з цукровою пудрою і вершковим маслом.
7
Дістаньте паски і остудіть, потім змастіть приготованою глазур'ю і залиште до її застигання.

Схожі рецепти