Рецепт Тістечко «трубочка» з кремом фото

Тістечко «трубочка» з кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Тістечко

Цей рецепт родом з дитинства. Хто з нас не любив солодкі, повітряні трубочки з листкового тіста, які просто танули в роті? Повторити цей рецепт зовсім нескладно, головне - слідувати рецептом.

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати тістечко "трубочка" з кремом, то цей рецепт вам обов'язково стане в нагоді. Такі прожние - це ідеальний десерт до чаю або кави. Порадуйте своїх рідних і близьких свіжої домашньою випічкою!

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Білок - 3 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
тістечко
Тісто розкачати і розрізати на тонкі (два-три сантиметри) смужки. Розігрійте духовку до двохсот градусів.
тістечко
Спеціальні конуси ретельно змастіть розтопленим вершковим маслом, накрутите на них стрічки з тіста. Якщо таких конусів у вас немає, то можна зробити їх самостійно з картону або фольги. Викладіть загорнуті конуси на деко, застелене пергаментом.
тістечко
Випікайте трубочки п'ятнадцять хвилин. Готові конуси дістаньте з духовки і остудіть. Потім акуратно, щоб не поламати тісто, зніміть його з конусів.
тістечко
Тепер приготуйте карамель для крему. Для цього влийте воду в сотейник або каструльку, додати цукор, ванілін, варите, поки карамель не набуде жовтуватого відтінку.
тістечко
Тепер зробіть начинку. Для цього відокремте білки від жовтків. Покладіть їх в посуд з високими бортиками, так як вони повинні збільшитися в три рази, і збийте в міцну піну, додавши трохи солі. Чим холодніше будуть білки, тим краще і швидше вони зіб'ються.
тістечко
У білкову масу найтоншої цівкою додайте вийшов гарячу солодку патоку. При цьому не припиняйте збивати білки. Теплу і м'яку начинку помістіть в кондитерський мішок або звичайний пакет і наповніть їм трубочки з тіста.

Схожі рецепти