Тістечко «трубочка» з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт родом з дитинства. Хто з нас не любив солодкі, повітряні трубочки з листкового тіста, які просто танули в роті? Повторити цей рецепт зовсім нескладно, головне - слідувати рецептом.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати тістечко "трубочка" з кремом, то цей рецепт вам обов'язково стане в нагоді. Такі прожние - це ідеальний десерт до чаю або кави. Порадуйте своїх рідних і близьких свіжої домашньою випічкою!
- Листкове тісто - 500 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Білок - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Тісто розкачати і розрізати на тонкі (два-три сантиметри) смужки. Розігрійте духовку до двохсот градусів.
Спеціальні конуси ретельно змастіть розтопленим вершковим маслом, накрутите на них стрічки з тіста. Якщо таких конусів у вас немає, то можна зробити їх самостійно з картону або фольги. Викладіть загорнуті конуси на деко, застелене пергаментом.
Випікайте трубочки п'ятнадцять хвилин. Готові конуси дістаньте з духовки і остудіть. Потім акуратно, щоб не поламати тісто, зніміть його з конусів.
Тепер приготуйте карамель для крему. Для цього влийте воду в сотейник або каструльку, додати цукор, ванілін, варите, поки карамель не набуде жовтуватого відтінку.
Тепер зробіть начинку. Для цього відокремте білки від жовтків. Покладіть їх в посуд з високими бортиками, так як вони повинні збільшитися в три рази, і збийте в міцну піну, додавши трохи солі. Чим холодніше будуть білки, тим краще і швидше вони зіб'ються.
У білкову масу найтоншої цівкою додайте вийшов гарячу солодку патоку. При цьому не припиняйте збивати білки. Теплу і м'яку начинку помістіть в кондитерський мішок або звичайний пакет і наповніть їм трубочки з тіста.