Тістечко «мурашник»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 хв.
Як мене радує той факт, що з кожним тижнем я все менше і менше купую готової продукції в магазині. А значить домашня їжа у мене виходить з кожним днем краще і смачніше.
Опис приготування:
Це стосується і всілякої випічки, яку я і уявити не могла, як зробити вдома. Ось, Зараз підготувала для вас рецепт про те, як приготувати тістечко"Мурашник" . Зробив, виходить набагато краще, ніж те, що реалізують в кулінарії. Діти у мене прям розпливлися в усмішці, коли його спробували.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем - 70 грам
- Згущене варене молоко - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Волоський горіх - 100 грам
- Мак - 2 Ст. Ложки
50 г м'якого вершкового масла змішайте з борошном, сметаною, розпушувачем і яйцем. Замішайте м'яке тісто.
Скачайте з тіста кулю і приберіть його під плівку. Залиште на півгодини в морозилці.
На деко, застелений пергаментним папером, "Нарва" тісто маленькими шматочками. Випікайте його 12 хвилин при 180 градусах, пару раз перешкодивши.
Волоські горіхи подрібнюють і сушать в не Сковороди. Змішайте їх з маслом, що залишилося і згущеним молоком. Розітріть масу.
Тепер з'єднайте разом крем з згущенки і готове тісто. Формуйте з нього тістечко.
Кожен"мурашник" обваляйте в крихтах від тесту і присипте маком. Приємною дегустації!