Тістечко «Крем-брюле»
(покроковий рецепт з фото)
Десерт "крем-брюле" - це ніжне ласощі. Існує багато варіантів приготування. Я хочу запропонувати десерт у вигляді тістечка. Нестандартний вигляд і відмінний смак!
Щоб домогтися саме ніжного, тане в роті смаку, необхідно дотримати наступні моменти: при введенні білків, масу не перебити, форма не повинна бути високою і вузькою, не підвищувати температуру випікання. Готове тістечко має щільну, желеобразную структуру.
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 250 мілілітрів (тепле)
- Вершкове масло - 60 грам
- Вода - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 75 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Розділіть яйця на білки і жовтки.
Білки збийте в пишну піну, до стійких піків.
Жовтки збийте з цукром і водою до тих пір, поки маса не стане білою і не збільшиться в 2 рази.
Розтопити вершкове масло, охолодіть і введіть в жовтки. Ще раз збийте.
Додайте борошно через сито, частинами. Добре перемішайте.
Підігрійте молоко. В два заходи введіть молоко, після кожного разу добре збивайте.
Введіть частинами збиті білки, добре перемішуючи лопаткою, знизу вгору.
Візьміть широку форму з бортами, змастіть маслом і перелийте тісто. Поставте в розігріту до 150 градусів духовку. Випікайте 30-40 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте форму і охолодіть при кімнатній температурі. Після приберіть в холодильник на 3-4 годину.
Перед подачею тістечко наріжте порційно, оформите за бажанням. Краще якщо це буде полуничне варення або свіжі ягоди. Приємного чаювання!