Тістечко «кошики»
(покроковий рецепт з фото)
Тістечко "кошики" - справжня знахідка для тих, хто любить гарну випічку! Вони стануть прикрасою будь-якого столу і порадують всіх своїм смаком. Ви можете використовувати будь-яку начинку. Фантазуйте!
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати тістечко "кошики" . Виглядає воно чудово, приготувати його дуже легко, а на смак воно неймовірно повітряне завдяки білкового крему. В якості першого шару начинки ви можете використовувати будь-який джем або варення, але бажано, щоб воно було з кислинкою. Дуже важливо довести сироп в білковому кремі до необхідної температури, щоб крем добре збили. Такі тістечка стануть прикрасою вашого столу!
- Вершкове масло - 100 грам
- Маргарин - 100 грам
- Цукор - 1, 5 склянки(1/2 склянки - в тісто, 1 склянка - в вершках)
- Майонез - 1/2 Ст. Ложки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 5 штук(1 - в тісто, 4 - в вершках)
- Оцет - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
1. У розм'якшене вершкове масло і маргарин додайте півсклянки цукру і все добре перемішайте. Можете скористатися міксером.
2. Потім додайте одне яйце і знову добре перемішайте.
3. Додайте пів-ложки майонезу, соду, погашену оцтом, і півсклянки борошна. Замісити тісто.
4. Форми змащувати не потрібно, так як тісто виходить жирним і не прилипає. Рівномірно розподіліть тісто в формочках тонким шаром.
5. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці до золотистого кольору. Вийміть печиво з духовки і дайте три хвилини постояти в формочках, після чого вийміть готову основу з формочок.
6. Коли печиво охолоне, покладіть в печиво начинку - варення або джем. Бажано, щоб вона була з кислинкою.
7. Приготуйте білковий крем. Для цього один стакан цукру і 1/3 склянки води з оцтом поставте на маленький вогонь і помішуйте, поки цукор не розчиниться. Коли цукор розчиниться, більше не заважайте, збільште вогонь і поставте в каструлю термометр. Кип'ятити сироп потрібно на великому вогні до температури 121 градус Цельсія.
8. Відокремте білки від жовтків і збийте в міцну піну. Додайте одну столову ложку цукру і лимонну кислоту (можна лимонний сік).
9. Коли сироп досягне температури 121 градус Цельсія, додайте його тоненькою цівкою до збивати білки. Так як сироп дуже гарячий, збивайте його, поки він не охолоне: приблизно 8-10 хвилин.
10. За допомогою насадки наповніть кошики кремом. Кошики готові. Смачного!