Рецепт Тістечко «кошики» фото

Тістечко «кошики»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершки
ПП рецепти
На святковий стіл, День народження, 8 березня
Випічка, Тістечко

Тістечко "кошики" - справжня знахідка для тих, хто любить гарну випічку! Вони стануть прикрасою будь-якого столу і порадують всіх своїм смаком. Ви можете використовувати будь-яку начинку. Фантазуйте!

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати тістечко "кошики" . Виглядає воно чудово, приготувати його дуже легко, а на смак воно неймовірно повітряне завдяки білкового крему. В якості першого шару начинки ви можете використовувати будь-який джем або варення, але бажано, щоб воно було з кислинкою. Дуже важливо довести сироп в білковому кремі до необхідної температури, щоб крем добре збили. Такі тістечка стануть прикрасою вашого столу!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Маргарин - 100 грам
  • Цукор - 1, 5 склянки(1/2 склянки - в тісто, 1 склянка - в вершках)
  • Майонез - 1/2 Ст. Ложки
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 5 штук(1 - в тісто, 4 - в вершках)
  • Оцет - 1-2 Ст. Ложок
  • Борошно - 2 склянки
  • Вода - 1/3 склянки
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
тістечко
1. У розм'якшене вершкове масло і маргарин додайте півсклянки цукру і все добре перемішайте. Можете скористатися міксером.
тістечко
2. Потім додайте одне яйце і знову добре перемішайте.
тістечко
3. Додайте пів-ложки майонезу, соду, погашену оцтом, і півсклянки борошна. Замісити тісто.
тістечко
4. Форми змащувати не потрібно, так як тісто виходить жирним і не прилипає. Рівномірно розподіліть тісто в формочках тонким шаром.
тістечко
5. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці до золотистого кольору. Вийміть печиво з духовки і дайте три хвилини постояти в формочках, після чого вийміть готову основу з формочок.
тістечко
6. Коли печиво охолоне, покладіть в печиво начинку - варення або джем. Бажано, щоб вона була з кислинкою.
тістечко
7. Приготуйте білковий крем. Для цього один стакан цукру і 1/3 склянки води з оцтом поставте на маленький вогонь і помішуйте, поки цукор не розчиниться. Коли цукор розчиниться, більше не заважайте, збільште вогонь і поставте в каструлю термометр. Кип'ятити сироп потрібно на великому вогні до температури 121 градус Цельсія.
тістечко
8. Відокремте білки від жовтків і збийте в міцну піну. Додайте одну столову ложку цукру і лимонну кислоту (можна лимонний сік).
тістечко
9. Коли сироп досягне температури 121 градус Цельсія, додайте його тоненькою цівкою до збивати білки. Так як сироп дуже гарячий, збивайте його, поки він не охолоне: приблизно 8-10 хвилин.
тістечко
10. За допомогою насадки наповніть кошики кремом. Кошики готові. Смачного!

Схожі рецепти