Тирамісу з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблений десерт тепер і в новій обробці: ніжний крем, фрукти і соковита полуниця - ніхто не зможе встояти! Рекомендую господаркам на замітку рецепт тірамісу з полуницею.
Класичний варіант тірамісу, звичайно, дуже смачний, але часом його можна розбавити новими інгредієнтами. Особливо, якщо цей інгредієнт - полуниця. Для приготування тірамісу з полуницею я додала трохи банана: він солодший, ніж ягода, і додає нотку ніжності в десерт. Дивимося далі рецепт.
- Печиво "савоярді" - 300 грам
- Полуниця - 200-250 грам
- Сік - 50-80 мілілітрів
- Банан - 1 штука
- Вершки 30 % - 200 мілілітрів
- Маскарпоне - 200 грам
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - За смаком
Приготуйте крем: маскарпоне і вершки збийте по-окремо з цукром, потім з'єднайте, додайте ваніль. Ще раз збийте разом всю вершкову суміш. Крем готовий.
Замість кавовій просочення буде полунично-банановий: подрібніть полуницю і банан в блендері. Якщо занадто густо, додайте сік.
Я розбавляла таким же полунично-банановим соком.
На дно форми викладіть просочений полунично-банановим смузі печиво "савоярді" .
Викладіть на печиво полуницю і банан, нарізані часточками.
Зверху залийте половиною крему.
Покладіть ще один шар просоченого "савоярді", ще раз залийте все кремом.
Розрівняйте крем, можете звернути тірамісу в плівку. Надішліть десерт в холодильник на пару годин.
Подавати готовий тірамісу з полуницею можна, прикрасивши його ягодами. Смачного!
Подавати готовий тірамісу з полуницею можна, прикрасивши його ягодами. Смачного!