Тірамісу з печивом
(покроковий рецепт з фото)
Щоб зробити в домашніх умовах цей знаменитий італійський десерт зовсім необов'язково мати під рукою савоярді. Насправді, цілком підійде будь печиво, не тільки бісквітне, але навіть Марія.
Хочу показати вам досить простий, швидкий і класний варіант, як приготувати Тірамісу з печивом. Крім того, в рецепт не використовуються яйця, що часто бентежить багатьох. Що стосується цукру, то точної кількості я не вказую, так як все залежить від ваших смакових уподобань. Комусь подобається більше солодкий десерт, кому-то - немає. При бажанні можна доповнити ще рецепт свіжими ягодами, наприклад.
- Печиво Марія - 20 штук
- Маскарпоне - 250 грам
- Вершки - 150 мілілітрів(+ цукрова пудра за смаком)
- Какао-шоколад + - За смаком (для прикраси)
1. Насамперед заваріть чашечку кави (можна додати ложку лікеру або коньяку, наприклад, а також цукор, якщо п'єте солодкий) і залиште її остигати. Для приготування крему збийте вершки з цукровою пудрою, з'єднайте з Маскарпоне і ложкою кави. Все акуратно перемішайте.
2. У холодну каву занурюйте печеньки і викладайте їх в форми. Можна взяти одну велику форму або зробити Тірамісу порційно.
3. Печиво чергуйте зі щедрою ложкою крему. В даному випадку на одну порцію десерту піде 5 pechenek.
4. Верх можна присипати просіяним какао, тертим шоколадом або і тим, і іншим. Залиште десерт у холодильнику на пару годин, щоб він просочився.
Смачного!
Смачного!