Рецепт Тірамісу з печивом фото

Тірамісу з печивом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Молочні продукти, Сир, Маскарпоне
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл
Солодке, Десерти, Тірамісу

Щоб зробити в домашніх умовах цей знаменитий італійський десерт зовсім необов'язково мати під рукою савоярді. Насправді, цілком підійде будь печиво, не тільки бісквітне, але навіть Марія.

Хочу показати вам досить простий, швидкий і класний варіант, як приготувати Тірамісу з печивом. Крім того, в рецепт не використовуються яйця, що часто бентежить багатьох. Що стосується цукру, то точної кількості я не вказую, так як все залежить від ваших смакових уподобань. Комусь подобається більше солодкий десерт, кому-то - немає. При бажанні можна доповнити ще рецепт свіжими ягодами, наприклад.

  • Печиво Марія - 20 штук
  • Маскарпоне - 250 грам
  • Вершки - 150 мілілітрів(+ цукрова пудра за смаком)
  • Какао-шоколад + - За смаком (для прикраси)
тірамісу з печивом - фото крок 1
1. Насамперед заваріть чашечку кави (можна додати ложку лікеру або коньяку, наприклад, а також цукор, якщо п'єте солодкий) і залиште її остигати. Для приготування крему збийте вершки з цукровою пудрою, з'єднайте з Маскарпоне і ложкою кави. Все акуратно перемішайте.
тірамісу з печивом - фото крок 2
2. У холодну каву занурюйте печеньки і викладайте їх в форми. Можна взяти одну велику форму або зробити Тірамісу порційно.
тірамісу з печивом - фото крок 3
3. Печиво чергуйте зі щедрою ложкою крему. В даному випадку на одну порцію десерту піде 5 pechenek.
тірамісу з печивом - фото крок 4
4. Верх можна присипати просіяним какао, тертим шоколадом або і тим, і іншим. Залиште десерт у холодильнику на пару годин, щоб він просочився.
Смачного!

Схожі рецепти