Теплий салат з курячою печінкою і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, де використовувати курячу печінку, подивіться, як приготувати теплий салат з курячою печінкою і помідорами - дуже смачний і ситний салат. Салат підійде в якості вечері.
Теплі салати, як правило, є дуже ситними, що дозволяє подати їх як самостійну страву і не готувати ні гаряче, ні гарнір. В даному рецепті як м'ясної добавки використовується куряча печінка, в салаті вона дуже ніжна і м'яка. Аромат цього блюда забезпечують гриби, спеції і сік цитрусових, а зелень і яблука приємно хрумтять на зубах. За бажанням додайте трохи більше цитрусового соку або соєвого соусу, щоб зробити смак салату більш насиченим.
- Вершкове масло - 50 грам
- Куряча печінка - 400 грам
- Гриби - 200 грам
- Листя салату - 100 грам
- Рукола - 50 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сік апельсина - 2 Ст. Ложки
- Яблуко - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Кнопка - 4 штуки (скибочки)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Бальзамічний оцет - 2 чайних ложки
1. Батон наріжте кубиками і викладіть на покритий пергаментом деко. Збризніть маслом і відправте на кілька хвилин в розігріту духовку. Яблуко очистіть від шкірки, розріжте навпіл і виріжте серцевину.
2. Наріжте яблука тонкими скибочками. Розтопити вершкове масло і обсмажте на великому вогні яблука з двох сторін. Додайте цукор через 2 хвилини і перекладіть в закриту ємність. Наріжте гриби тонкими скибочками і викладіть на ту ж сковорідку.
3. Обсмажте в два підходи з двох сторін до золотистого кольору. Приготуйте заправку: сік лимона вичавити, додайте до нього цукор і залиште до розчинення.
4. Видавіть сік апельсина і додайте до нього бальзамічний оцет, оливкова олія і лимонний сік з розчинився цукром. Підсолити і перемішайте курячу печінку. На сковороду додайте рослинне масло і обсмажте печінку протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.
5. Додайте коньяк і на великому вогні злегка випарити коньяк. Додайте перець, мускатний горіх і половину соєвого соусу. Вимкніть печінку і накрийте кришкою. Листя салату і рукколу наріжте великими шматочками.
6. Викладіть гриби, яблука і гарячу печінку. Додайте нарізані шматочками помідори. Полийте салат заправкою, додайте соєвий соус і сухарики. Смачного!