Техаські булочки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Булочки з мережі придорожніх ресторанчиків Texas Roadhouse з найпростішої формуванням, яку тільки можна придумати. Можна запросто спорудити бутерброд з ковбасою або сиром, розрізавши булочку навпіл.
Опис приготування:
Ось простий рецепт, як приготувати техаські булочки. З формуванням впорається навіть недосвідчена господиня. Це прекрасний варіант для сніданку, полудня або"ссобоек" в школу.
Техаські булочки виходять пухнастими і довго не черствіють. Для цього зберігайте готові булочки в закритому посуді.
- Борошно - 580 грам
- Вершкове масло - 50 грам(30г - в тісто; 20 г - для змащення)
- Молоко тепле - 235 мілілітрів
- Вода тепла - 60 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 25 грам
- Цукор - 70 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте необхідні продукти.
Дріжджі розведіть у теплій воді і поставте в тепле місце на 15 хвилин до появи пінної шапочки.
Вершкове масло розтопіть, трохи остудіть і змішайте з молоком, цукром, підійшли дріжджами. Додайте 1/3 борошна, перемішайте так, щоб мука ввібрала в себе рідину.
Додайте яйце, сіль, перемішайте. Поступово додаючи борошно, що залишилося, замісіть м'яке тісто, яка не буде липнути до рук. Помістіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
Додайте яйце, сіль, перемішайте. Поступово додаючи борошно, що залишилося, замісіть м'яке тісто, яка не буде липнути до рук. Помістіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 1-1, 5 годину.
Тісто має збільшитися вдвічі.
Підійшло тісто розкачати в прямокутний пласт товщиною 6 мм. Розріжте гострим ножем на рівні квадрати або прямокутники. Мені потрібні були невеликі, я розділила на 32 невеликі булочки.
Викладайте заготовки на деко з пергаментом для випічки. Накрийте рушником і залиште в теплому місці на 30-40 хвилин для вистоювання.
Розігрійте духовку до 180 градусів, випікайте підійшли булочки протягом 20-25 хвилин. Час випічки залежить від розміру булочок. Готові вироби змастіть розтопленим маслом. Смачного!