Татарські пиріжки з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт приготування татарських пиріжків з м'ясом - дивно ароматні, соковиті і неймовірно смачні. Якщо ви любите домашню випічку, обов'язково варто їх приготувати.
Приготувати татарські пиріжки з м'ясом в домашніх умовах досить просто, досить мати необхідні інгредієнти і трохи вільного часу. У класичному варіанті використовується баранина, проте можна замінити її яловичиною або нежирної свининою.
- М'ясо - 600 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Картопля - 400 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 800 грам
- Вода - 100-130 мілілітрів
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно зайнятися тестом. Рецепт приготування татарських пиріжків з м'ясом порадує тих, хто не любить довго возиться з тестом. Необхідно всього лише просіяти борошно і додати в неї воду, сметану, близько 100 грам вершкового масла, яйце і щіпку солі. Залишається лише все перемішати і прибрати готове тісто в холодильник, попередньо накривши його харчовою плівкою.
2. Далі можна займатися начинкою. Цибулину подрібнити і присипати невеликою кількістю солі. Злегка пом'яти, щоб він лук став м'яким.
3. Для справжніх пиріжків фарш не підійде. М'ясо потрібно порубати ножем на невеликі кубики. Втім, цей процес не займає великої кількості часу.
4. Вимити і очистити картоплю. Нарізати його такими ж дрібними кубиками, як і м'ясо.
5. З'єднати всі інгредієнти начинки і ретельно перемішати. Додати за смаком перець. Солити начинку більше не варто.
6. Наступний етап - це вже безпосередня ліплення пиріжків. Тісто необхідно розділити на 10-12 рівних частин. Зручніше це зробити, якщо скачати з тіста рулет і нарізати його кружечками.
7. По черзі, розгортаючи шматочок тесту в коржик, викладати в серединку начинку.
8. Татарські пиріжки з м'ясом в домашніх умовах можуть мати різні форми - від трикутничків до кружечків. При ліпленні необхідно залишити невеликий отвір.
9. В залишені дірочки вкласти невеликий шматочок вершкового масла і відправити пиріжки в розігріту духовку на 50-65 хвилин. У процесі приготування можна в начинку доливати невелику кількість бульйону, щоб вона була соковитіше.
10. Приблизно через 50 хвилин необхідно ретельно контролювати процес, щоб пиріжки не пересохло і не згоріли. В ідеалі вони повинні підрум'янитися, а начинка як слід проготовіться.