Тарталетки з курячою печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Печінка не тільки смачна, але і корисна для дітей і дорослих. До того ж, її можна подати навіть на святковий стіл. Цей рецепт про те, як зробити тарталетки з курячою печінкою, яйцем і помідором.
Рецепт приготування тарталеток з курячою печінкою досить простий. Такий домашній паштет можна подавати не тільки в піщаних тарталетках, але і зробити їх з лаваша, наприклад. Це смачно, красиво і недорого.
- Печінка - 500 грам
- Вершкове масло - 100-120 грам
- Морква - 1 штука
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
1. Для початку необхідно підготувати печінку. Її потрібно як слід вимити, очистити від прожилок і плівок. При бажанні можна залити молоком і залишити на 20-30 хвилин. Існує два варіанти, як приготувати тарталетки з курячою печінкою. Перший - це протушкувати печінку, другий - залити холодною водою і відварити до готовності.
2. Так як куряча печінка досить м'яка, досить 15 хвилин після закипання, щоб вона повністю зварилася. Потім воду необхідно злити, а печінку обсушити і злегка остудити.
3. На сковороду відправити вершкове масло і злегка розтопити. Тим часом очистити цибулину і нарізати кубиками. Надіслати на сковороду і обсмажити до прозорості.
4. Морква вимити, очистити і натерти на тертці. Так як овочі будуть збивати, їх можна дуже не дрібнити, а нарізати досить великими шматочками (це лише збільшить час приготування).
5. Коли овочі як слід прожаряться, їх можна з'єднати з печінкою. Далі можна пропустити все через м'ясорубку або збити за допомогою блендера. Готовий паштет посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати і відправити в холодильник на 2-3 годину, щоб паштет як слід застиг. Тарталетки з курячою печінкою в домашніх умовах можна подавати з шматочком помідора і яйця, прикрасивши свіжою зеленню.