Тарталетки з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Незнаючим, що приготувати з різноманіття овочів, присвячується - красиві і смачні тарталетки з баклажанами і багатьма іншими овочами. Дуже смачно і дуже ефектно!
Опис приготування:
Буває, що в холодильнику лежить багато овочів, а що з них приготувати - розуму не прикласти. Тарталетки з баклажанами в такому випадку - оптимальний варіант, оскільки з комбінації простих овочів і тесту на виході можна отримати дуже красиву, ароматну і смачну овочеву закуску, яка може або прикрасити ваш святковий стіл, або додати свята в звичайну трапезу.
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Холодна вода - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Сіль - - За смаком
- Баклажани великі - 2 штуки
- Перець червоний солодкий - 1 штука
- Цибулина червона - 1 штука
- Пучок петрушки - 1 штука
- Гілка кінзи - 3-4 штук
- Часник - 2 зубчики
- Вапно (або лимон) - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Бальзамічний оцет - - За смаком
Моєму баклажани і червоний перець, даємо обсохнути. Робимо в них невеликі надрізи, змащуємо оливковою олією і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин. Запікаємо до готовності.
Поки перець і баклажани запікаються, приготуємо тісто для тарталеток. Змішуємо яйце і вершкове масло, акуратно перемішуємо.
Додаємо в суміш просіяне борошно, холодну воду і сіль.
Замішуємо тісто, потім загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 20-30.
Запечені перці акуратно очищаємо від насіння, баклажани - від шкірки.
Дрібно нарубаємо зелень.
Півкільцями наріжемо цибулину.
Баклажани і перець нарізаємо на невеликі кубики, змішуємо їх з цибулею, зеленню і видавленим часником, солимо і перчимо. Перемішуємо.
Тісто дістаємо з холодильника і розгортає на тонкий пласт. З тонкого тесту вирізаємо кружечки - по діаметру вони повинні бути трохи більше, ніж формочки. Змащуємо дно формочок маслом, потім формуємо в них наші тарталетки. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин - щоб трохи підсохли.
Потім наповнюємо тарталетки овочевою начинкою і відправляємо в духовку ще на 10-15 хвилин до готовності. При бажанні, краю тарталеток можна змастити жовтком.
Дуже смачні тарталетки з баклажанами готові! Подавати можна як гарячими, так і холодними.