Тане в роті печиво з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
З дитинства пам'ятаю смак такого печива, його часто пекла моя бабуся. Готується печиво з майонезом дуже просто і швидко - перемішуємо все в одній мисці, потім запікаємо 15 хвилин в духовці.
Печиво з майонезом готується так: масло кімнатної температури розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо майонез, яйце, сіль. Перемішуємо. Потім просіваємо борошно з пекарським порошком. Вимішуємо руками і вирізаємо печиво формочками або відкидають на деко за допомогою кондитерського мішка. Запікаємо 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
- Олія - 200 грам
- Майонез "махеев'" - 200 грам (у мене - "махеев' з перепелиними яйцями" )
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3, 5 склянки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змазування дека)
1. Приготуйте продукти для печива.
2. Масло краще вибрати з холодильника заздалегідь, але я цього не зробила, тому вирішила просто розтопити на плиті.
3. Поки масло остигає, змішайте в мисці майонез, цукор, ванільний цукор, сіль, вбийте яйце.
4. Перемішайте вміст миски, додайте масло і перемішайте до однорідної маси.
5. Вводите в тісто просіяне борошно, постійно перемішуйте. Прямо в миску з борошном просійте також пекарський порошок.
6. Тісто вимісити руками, посипайте борошном при необхідності. Деко застеліть пергаментним папером. Бабуся рекомендувала змастити папір маслом, але це необов'язково.
7. Отсадіте на деко печиво за допомогою кондитерського мішка з насадками, м'ясорубки з насадкою для печива (зірочка) або просто виріжте печиво формочкою. Товщина тесту - сантиметр с лишком.
8. Випікайте печиво в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
9. У мене вийшло два дека печива. Готове печиво остудіть і прикрасьте за бажанням: можна полити топленим шоколадом. У мене були шоколадні цифри, я виклала їх на гаряче печиво.