Рецепт Тане в роті печиво з майонезом фото

Тане в роті печиво з майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Борошно, Яйця
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння, Для діабетиків
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Печиво

З дитинства пам'ятаю смак такого печива, його часто пекла моя бабуся. Готується печиво з майонезом дуже просто і швидко - перемішуємо все в одній мисці, потім запікаємо 15 хвилин в духовці.

Печиво з майонезом готується так: масло кімнатної температури розтираємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо майонез, яйце, сіль. Перемішуємо. Потім просіваємо борошно з пекарським порошком. Вимішуємо руками і вирізаємо печиво формочками або відкидають на деко за допомогою кондитерського мішка. Запікаємо 15 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

  • Олія - 200 грам
  • Майонез "махеев'" - 200 грам (у мене - "махеев' з перепелиними яйцями" )
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Ванільний цукор - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 1 Чайна ложка (для змазування дека)
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 1
1. Приготуйте продукти для печива.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 2
2. Масло краще вибрати з холодильника заздалегідь, але я цього не зробила, тому вирішила просто розтопити на плиті.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 3
3. Поки масло остигає, змішайте в мисці майонез, цукор, ванільний цукор, сіль, вбийте яйце.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 4
4. Перемішайте вміст миски, додайте масло і перемішайте до однорідної маси.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 5
5. Вводите в тісто просіяне борошно, постійно перемішуйте. Прямо в миску з борошном просійте також пекарський порошок.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 6
6. Тісто вимісити руками, посипайте борошном при необхідності. Деко застеліть пергаментним папером. Бабуся рекомендувала змастити папір маслом, але це необов'язково.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 7
7. Отсадіте на деко печиво за допомогою кондитерського мішка з насадками, м'ясорубки з насадкою для печива (зірочка) або просто виріжте печиво формочкою. Товщина тесту - сантиметр с лишком.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 8
8. Випікайте печиво в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
тане в роті печиво з майонезом - фото крок 9
9. У мене вийшло два дека печива. Готове печиво остудіть і прикрасьте за бажанням: можна полити топленим шоколадом. У мене були шоколадні цифри, я виклала їх на гаряче печиво.

Схожі рецепти