Яблучний пиріг, який тане в роті
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів яблучних пирогів, але за цим рецептом він виходить дуже ніжним і повністю виправдовує свою назву. Готується такий пиріг на кефірі. Знайомтеся з рецептом!
Рецепт цей дуже давній, перевірений часом, тому рекомендую точно слідувати рецептом і дотримуватися технологію приготування. Єдине, що можна змінювати, так це прянощі в начинці. Наприклад, можна додати мускатний горіх, ванільний цукор, лимонну або апельсинову цедру. Експериментуйте!
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Кефір - 220 мілілітрів
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Яблуко - 5 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вода холодна - 1 Ст. Ложка
1. Яйця збийте з цукром і водою.
2. Додайте кефір і ще раз збийте.
3. Просійте борошно з розпушувачем.
4. Добре перемішайте.
5. Яблука наріжте кубиком.
6. Посипте чайною ложкою цукру і корицею.
7. На дно змащеної маслом форми вилийте трохи тесту.
8. Потім викладіть яблука.
9. Зверху розподіліть тісто.
10. Випікайте пиріг при 180 градусах близько 40 хвилин. Смачного!