Рецепт Яблучний пиріг, який тане в роті фото

Яблучний пиріг, який тане в роті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Бісквітне тісто
Вагітним і годуючим
На полуденок, Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Існує безліч рецептів яблучних пирогів, але за цим рецептом він виходить дуже ніжним і повністю виправдовує свою назву. Готується такий пиріг на кефірі. Знайомтеся з рецептом!

Рецепт цей дуже давній, перевірений часом, тому рекомендую точно слідувати рецептом і дотримуватися технологію приготування. Єдине, що можна змінювати, так це прянощі в начинці. Наприклад, можна додати мускатний горіх, ванільний цукор, лимонну або апельсинову цедру. Експериментуйте!

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Кефір - 220 мілілітрів
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яблуко - 5 штук
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Вода холодна - 1 Ст. Ложка
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 1
1. Яйця збийте з цукром і водою.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 2
2. Додайте кефір і ще раз збийте.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 3
3. Просійте борошно з розпушувачем.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 4
4. Добре перемішайте.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 5
5. Яблука наріжте кубиком.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 6
6. Посипте чайною ложкою цукру і корицею.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 7
7. На дно змащеної маслом форми вилийте трохи тесту.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 8
8. Потім викладіть яблука.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 9
9. Зверху розподіліть тісто.
яблучний пиріг, який тане в роті - фото крок 10
10. Випікайте пиріг при 180 градусах близько 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти