Рецепт Смачний хмиз, тане в роті фото

Смачний хмиз, тане в роті
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто, Борошно, Яйця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка

Всім господаркам на замітку - традиційний узбецький смачний хмиз, тане в роті! Для святкового столу або просто на полуденок цей простий східний десерт підходить ідеально! дивіться, як готувати.

В Узбекистані хмиз традиційно готують на сімейні свята. Ця популярна випічка вже встигла прижитися і у нас на кухні. Щоб приготувати смачний хмиз, раджу готувати тісто саме на молоці з вершковим маслом, а не робити пісне тісто. Хворост найкраще їсти в гарячому вигляді, але і остиглий він виходить дуже смачний!

Дивіться, як приготувати смачний хмиз, тане в роті.

  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Молоко - 100 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 400 грам
  • Рослинна олія - 1 Склянка
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 2
Змішайте борошно з яйцями.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 3
Розтопити вершкове масло і розчиніть в ньому цукор.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 4
Додайте отриману суміш в борошно, потім влийте молоко. Замісити тісто.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 5
Приберіть шар тіста в холодильник на 15 хвилин.
Потім розкачати дуже тонко, в 2 мм.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 6
Розріжте фігурним ножем тісто на прямокутники, в центрі зробіть надрізи і простягніть один кінець через дірку.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 7
У глибокій сковороді або каструлі розігрійте олію. Обсмажуйте хмиз по 10-15 секунд з кожної сторони до рум'яного кольору. Важливо: не перегревайте масло, а то хворост подгорит.
смачний хмиз, тане в роті - фото крок 8
Готовий смачний хмиз, тане в роті, можете присипати цукровою пудрою перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти