Смачний хмиз, тане в роті
(покроковий рецепт з фото)
Всім господаркам на замітку - традиційний узбецький смачний хмиз, тане в роті! Для святкового столу або просто на полуденок цей простий східний десерт підходить ідеально! дивіться, як готувати.
В Узбекистані хмиз традиційно готують на сімейні свята. Ця популярна випічка вже встигла прижитися і у нас на кухні. Щоб приготувати смачний хмиз, раджу готувати тісто саме на молоці з вершковим маслом, а не робити пісне тісто. Хворост найкраще їсти в гарячому вигляді, але і остиглий він виходить дуже смачний!
Дивіться, як приготувати смачний хмиз, тане в роті.
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 400 грам
- Рослинна олія - 1 Склянка
Підготуйте інгредієнти.
Змішайте борошно з яйцями.
Розтопити вершкове масло і розчиніть в ньому цукор.
Додайте отриману суміш в борошно, потім влийте молоко. Замісити тісто.
Приберіть шар тіста в холодильник на 15 хвилин.
Потім розкачати дуже тонко, в 2 мм.
Потім розкачати дуже тонко, в 2 мм.
Розріжте фігурним ножем тісто на прямокутники, в центрі зробіть надрізи і простягніть один кінець через дірку.
У глибокій сковороді або каструлі розігрійте олію. Обсмажуйте хмиз по 10-15 секунд з кожної сторони до рум'яного кольору. Важливо: не перегревайте масло, а то хворост подгорит.
Готовий смачний хмиз, тане в роті, можете присипати цукровою пудрою перед подачею. Смачного!