Тако з фрикадельками по-мексиканськи
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті і ароматні фрикадельки з овочами в гострому томатному соусі. Хіба може бути несмачно? А якщо начинити отриманим блюдом пшеничні тортильи, то вийде дуже смачні перекус, обід і вечеря!
Просте, смачне, пряне і пікантне блюдо, яке Ви легко приготуєте за 30 хвилин. Фарш я рекомендую брати яловичий і обов'язково додати консервовану кукурудзу, якщо є можна свіжу. Пригощайтеся!
- Фарш домашній - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Солодкий перець - 1 штука
- Перець угорський среднеострие - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Кукурудза консервована - 1 Склянка
- Сухарі мелені - 1/2 склянки
- Оцет винний червоний - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Суміш прянощів - 2 Ст. Ложки (мексиканська суміш)
- Тортилії - 8 штук (невеликі)
- Перець гострий маринований - За смаком (смачніше халапеньйо)
- Салатні листя - 8 штук
- Кінза свіжа - За смаком
У фарш додати терту цибулину, пропущений через прес часник (2 зубчики), мелені сухарі і ложку пряної мексиканської суміші. Посолити і поперчити. Добре вимішати і відбити фарш. Потім сформувати 12 фрикадельок розміром з м'ячик для пінг-понгу.
Другу цибулину і часник очистити і нарізати. Перець очистити і також нарізати соломкою. Обсмажити овочі до прозорості лука в глибокій сковороді на олії.
Потім викласти фрикадельки і обсмажити їх, струшуючи сковороду, до рум'яної скоринки.
Додати в сковороду нарізані кубиками помідори без шкірки і другу ложку пряної суміші. Помішуючи, гасити пару хвилин. Влити оцет і гасити ще кілька хвилин.
Додати перець, кукурудзу і тушкувати ще 2 хвилини.
Тортилії розігріти під грилем, для зручності можна використовувати решітку.
Розкласти в тортильи промиті і ретельно просушені листи салату, зверху викласти по три фрикадельки з овочами і соусом. Додати гострий маринований перчик халапеньо за смаком і щедро посипати кінзою. Подавати негайно. Смачного!