Свинина в соєвому соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами - досить простий рецепт свинини в соєвому соусі в духовці. М'ясо, приготоване таким способом, виходить дуже соковите, ароматне, та ще й з хрусткою скоринкою.
Представлений рецепт приготування свинини в соєвому соусі в духовці можна змінювати і доповнювати за смаком. Цибулину, наприклад, можна замінити помідором, а сушені трави - свіжий. При бажанні в соус також можна додати трохи меду або дрібку цукру.
- Свинина - 700-850 грам
- Соєвий соус - 5-7 Ст. Ложок
- Часник - 3-5 зубчиків
- Перець мелений - 1 щіпка (чорний, червоний, запашний, рожевий)
- Сушені трави - 1 щіпка (за смаком)
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 1-3 Ст. Ложок
1. Спершу потрібно приготувати маринад. Для цього необхідно очистити часник і пропустити його через прес (можна натерти на тертці). Викласти в глибоку миску.
2. До измельченному часнику всипати спеції, трави. Можна також додавати готові набори приправ для м'яса.
3. У мисочку влити соєвий соус і ретельно перемішати. Щоб свинина в соєвому соусі в духовці в домашніх умовах вийшла більш пікантною, можна додати в маринад також трохи імбиру.
4. Тепер можна перейти до м'яса. Найкраще підійде для цієї страви нежирна шийна частина. Свинину вимити, просушити і нарізати порційними шматочками. При бажанні можна запекти і одним великим шматком, а порізати перед подачею.
5. Шматочки свинини потрібно ретельно натерти отриманим соусом. Соусом полити м'ясо зверху і залишити маринуватися мінімум на 1 час.
6. Класичний рецепт свинини в соєвому соусі в духовці передбачає лише запікання. Щоб м'ясо було більш соковите, його можна попередньо обсмажити на сковороді з розігрітим рослинним маслом близько 3-5 хвилин з кожного боку на сильному вогні. Таким чином утворюється хрустка скоринка, яка "запечатає" всі м'ясні соки.
7. Тим часом можна очистити і нарізати середніми півкільцями цибулину. При бажанні її можна трохи підсолити і поперчити. Деко змастити трохи олією і викласти на дно цибулю. Потім, в міру обсмажування, викладати шматочки свинини.
8. Свинину відправити в попередньо розігріту духовку і на середньому вогні запікати до готовності. При бажанні можна накрити деко фольгою. Подавати таку страву можна з улюбленим гарніром і свіжими овочами.