Кролик в соєвому соусі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную насолодитися смачним блюдом і приготувати кролика в соєвому соусі в духовці. Ніжне і соковите м'ясо нікого не залишить байдужим! Можна сміливо подавати до будь-якого святкового столу.
Кролик по цьому рецепту виходить м'який, ніжний, соковитий і дуже смачний. Приготуйте його і це блюдо стане вашим коронним на будь-якому повсякденному або святковому столі. Можна приготувати кролика цілком, але я віддаю перевагу запікати порційними шматочками. Так на мій погляд м'ясо більш рівномірно маринується і виходить дійсно відмінним на смак. Готувати можна з будь-якими овочами. У мене цибуля, часник і морква, але можна додати брокколі, кольорову капусту, кабачок, баклажани і т.Д. Все залежить від вашої фантазії. Беріть рецепт на замітку!
- Кролик - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Майонез - 2-3 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
- Аджика - 1 Чайна ложка
- Крем - 250 мілілітрів
- Вода - 2-3 склянок
- Лавровий лист - 1 штука
- Розмарин - 1 Чайна ложка (у мене сушений)
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Кролика промийте, обсушити, наріжте порційними шматочками і складіть в глибоку миску.
Додайте лимонний сік, соєвий соус, аджику, майонез, подрібнений лавровий лист, розмарин, сіль і перець за смаком.
Все ретельно перемішайте і залиште кролика маринуватися на кілька годин. Я залишаю завжди на ніч. Періодично м'ясо необхідно перемішувати.
Наріжте крупно цибулю і моркву.
Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.
Додайте сметану, подрібнений ножем часник, сіль за смаком і тушкуйте все разом пару хвилин.
В кінці влийте тонкою цівкою гарячу воду (кількість води залежить від кількості бажаного соусу), доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Обсмажте кролика частинами на сильному вогні з усіх боків до рум'яної скоринки, щоб запечатати всі соки всередині.
Перекладіть обсмажене м'ясо в форму для запікання.
Вилийте зверху соус, накрийте форму фольгою і запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів близько 50 хвилин.
Кролик в соєвому соусі готовий. Подавати можна як самостійно, так і з будь-яким гарніром. Смачного!