Суп з тетерева
(покроковий рецепт з фото)
Густий, наваристий і дуже смачний. Суп з тетерева готувати дуже легко, не складніше, ніж звичайний суп з куркою, але виходить він набагато смачніше. Ніжне м'ясо дичини надає особливий аромат і смак супу.
Якщо вам пощастило і у вас виявилася тушка тетерева, то безумовно ви щаслива людина. М'ясо косача дуже ніжне і дієтичне. Приготувати з нього можна багато різних і дуже смачних страв. Але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати суп з тетерева в домашніх умовах. Густий і незвично наваристий, з соковитим м'ясом ... Перед таким супом ніхто не зможе встояти. Рецепт приготування супу простий, найголовніше - обзавестися м'ясом тетерева. Вважайте, що смачний ситний обід у вас готовий.
- Файл Teter - 300-400 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Горох - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
- Сушені гриби - 200 грам
- Хліб - 1-2 скибочок (житній або сірий)
Горох необхідно добре промити і замочити в холодній воді на 1 час. Найкраще підійде колотий горох.
Підготуємо інші інгредієнти для супу. Картоплю чистимо від шкірки, нарізаємо невеликими кубиками і заливаємо водою.
Тепер необхідно від цілої тушки тетерева відокремити грудку для супу.
З гороху зливаємо воду, заливаємо його чистою водою, оговтується в каструлі на вогонь. Туди ж кидаємо сушені гриби і грудку. Як закипить, робимо маленький вогонь і варимо 30 хвилин.
Нарізаний дрібно цибулю і натерту на дрібній тертці моркву відправляємо на гарячу сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до м'якості.
Приготуємо грінки: житній або сірий хліб нарізаємо невеликими кубиками. Розігріваємо добре сковороду з рослинним маслом, додаємо туди хліб.
Через 30 хвилин додаємо в каструлю нарізану картоплю, обсмажені цибулю з морквою, сіль і перець. Ми залишаємо ще на 15 хвилин.
Готовий суп з тетерева подавайте з грінками і дрібно нарізаною зеленню.