Суп з шинкою і диким рисом
(покроковий рецепт з фото)
Багато ніколи не готували дикий рис. Він виглядає інакше, ніж звичний нам, він поживний і дієтичний. Зробіть такий і ви, скористайтеся рецептом, як приготувати суп з шинкою і диким рисом.
Суп готується просто, у нього вершкова консистенція. Як і будь-який суп з використанням рису, краще з'їсти цей протягом дня, адже інакше рис може розбухнути. Можна зварити суп на овочевому бульйоні або м'ясному, а також на воді. Подавайте суп гарячим, прикрасивши його свіжою зеленню.
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Гриби - 170 грам
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 1/3 склянки
- Курячий бульйон - 6 склянок
- Сухе біле вино - 0, 5 склянки
- Куряча приправа - 1 Чайна ложка
- Гірчичний порошок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Дикий рис - 1 Склянка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Шинка копчена - 250-300 грам
- Вершки - 1 Склянка
- Петрушка - За смаком
1. У каструлі розтопіть вершкове масло. Наріжте невеликими шматочками морква, селера, цибуля, измельчитечасник. Викладіть овочі, крім часнику і обсмажуйте 5-10 хвилин, потім додайте часник і готуйте ще 1 хвилину.
2. Наріжте шматочками гриби і додайте їх в каструлю, через 5 хвилин додайте борошно, перемішайте і обсмажуйте 2-3 хвилини.
3. Влийте бульйон, вино, викладіть рис, подрібнений чебрець, гірчичний порошок, куриную приправу, сіль і перець за смаком. Варіть після закипання півгодини.
4. Наріжте кубиками шинку і викладіть в каструлю, накрийте кришкою і варіть ще 15 хвилин.
5. Влийте жирні вершки, наріжте дрібно петрушку і додайте в суп. Варіть ще кілька хвилин після закипання.
6. За смаком посоліть і поперчіть, вимкніть вогонь.
7. Подавайте готовий суп відразу ж. Смачного!