Рецепт Пиріжки з м'ясом і диким рисом фото

Пиріжки з м'ясом і диким рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Крупи, Листкове тісто, Мал
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пиріжки, Листкові торти

Пиріжки з м'ясом і диким рисом - одні з найулюбленіших видів несолодкої випічки в нашій родині. А все почалося з того, як ми вперше спробували дикий рис: любов на все життя і більшість страв з ним!

Дикий рис я вперше спробувала зовсім недавно і була просто вражена його незвичайними смаком і ароматом. Смак такого рису набагато більш виражений, та й готувати його, як на мене, набагато простіше: він зовсім не злипається і залишається розсипчастим. Звичайно, плов з такого рису я не готувала, але ось в начинку для голубців поклала, мої оцінили по достоїнству! А ще з таким рисом виходять дуже смачні листкові пиріжки, я б в них навіть м'ясо не клала, але для ситності все ж додала. Отже, дивіться далі мій рецепт, як приготувати пиріжки з м'ясом і диким рисом. Виходить смачно, ситно і дуже по-домашньому!

  • Тісто листкове - 600 грам (бездрожжевое)
  • Фарш - 300 грам (свинячо-яловичий)
  • Рис пропарений і дикий - 100 грам (суміш)
  • Яйце - 1 штука
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - За смаком
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можете купити готовий, але все ж краще приготувати його самостійно з суміші свинячого і яловичого фаршу, раджу використовувати жирну свининку, щоб начинка вийшла соковитіше. Листкове тісто заздалегідь вийміть з морозилки, щоб воно встигло злегка підтанути. Дикий рис відваріть до м'якості (пропорція води 1:1).
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 2
Фарш обсмажте на сковороді до готовності, часто помішуючи, щоб маса вийшла розсипчастою. Під час смаження не забудьте фарш посолити і поперчити.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 3
Рис змішайте з обсмаженою фаршем.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 4
Начинка для пиріжків готова.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 5
Тісто розкачати до товщини 3 мм, поріжте на квадрати. По центру викладіть по 1 ст. Ложці начинки.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 6
Підверніть і зімкніть кути квадратів, щоб вийшли конвертики.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 7
Викладіть конвертики на деко, застелене пергаментом, швом вниз. Зверху змастіть збитим яйцем і присипте кунжутом.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 8
Запікайте пиріжки в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
пиріжки з м'ясом і диким рисом - фото крок 9
Пиріжки вийшли просто неймовірно смачними: зверху хрусткими, а всередині дуже соковитими. Пропоную спробувати!

Схожі рецепти