Рецепт Гороховий суп-пюре з шинкою фото

Гороховий суп-пюре з шинкою
(покроковий рецепт з фото)

Португальська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Картопля, Бобові, Цибуля, Шинка, Горох
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи, Супи-пюре

Я люблю гороховий суп з жовтого колотого гороху, та ще якщо з копченим м'ясом! Це так смачно, можу їсти кожен день Поспішаю поділитися тим, як приготувати гороховий суп-пюре з шинкою. Смакота!

Гороховий суп - блюдо ситне і корисне, адже в горосі міститься білка більше, ніж в яловичині. Крім цього, горох - джерело вітамінів, мінеральних речовин і антиоксидантів. Страви з гороху - найправильніша й корисна їжа в будь-який час року.

  • Шинка - 400 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Стебла селери - 3 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Сухарики з житнього хліба - 100 грам
  • Гірчиця готова - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка свіжа нарізана - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
1
Всі овочі почистіть, промийте і наріжте кубиками. Горох промийте.
2
Вершкове масло розтопіть на середньому вогні у великій каструлі або утятніце. Покладіть цибулю, морква, селера, додайте сіль і обсмажуйте 7-10 хвилин, поки цибуля не стане прозорим і м'яким.
3
Додайте куркуму, бульйон, горох, картопля, крупно нарізану шинку, доведіть суп до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою 1 час.
4
Видаліть шинку з каструлі, а суп пробийте в блендері до однорідної пюре. Я перебиваю так, щоб шматочки гороху все ж траплялися, не в гладку масу.
5
Тепер приправте суп спеціями і ще раз підігрійте.
6
Подавайте гороховий суп гарячим, додавши в кожну порцію нарізану дрібно шинку, сухарики і подрібнену петрушку. Окремо подайте гірчицю.

Схожі рецепти