Гороховий суп-пюре з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю гороховий суп з жовтого колотого гороху, та ще якщо з копченим м'ясом! Це так смачно, можу їсти кожен день Поспішаю поділитися тим, як приготувати гороховий суп-пюре з шинкою. Смакота!
Гороховий суп - блюдо ситне і корисне, адже в горосі міститься білка більше, ніж в яловичині. Крім цього, горох - джерело вітамінів, мінеральних речовин і антиоксидантів. Страви з гороху - найправильніша й корисна їжа в будь-який час року.
- Шинка - 400 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебла селери - 3 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Сухарики з житнього хліба - 100 грам
- Гірчиця готова - 2 Ст. Ложки
- Петрушка свіжа нарізана - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Всі овочі почистіть, промийте і наріжте кубиками. Горох промийте.
2
Вершкове масло розтопіть на середньому вогні у великій каструлі або утятніце. Покладіть цибулю, морква, селера, додайте сіль і обсмажуйте 7-10 хвилин, поки цибуля не стане прозорим і м'яким.
3
Додайте куркуму, бульйон, горох, картопля, крупно нарізану шинку, доведіть суп до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою 1 час.
4
Видаліть шинку з каструлі, а суп пробийте в блендері до однорідної пюре. Я перебиваю так, щоб шматочки гороху все ж траплялися, не в гладку масу.
5
Тепер приправте суп спеціями і ще раз підігрійте.
6
Подавайте гороховий суп гарячим, додавши в кожну порцію нарізану дрібно шинку, сухарики і подрібнену петрушку. Окремо подайте гірчицю.