Суп з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Грибним супом можна ласує не тільки взимку з сушених грибів. Дуже смачний, насичений і ароматний суп можна зробити вже сьогодні. Розповідаю, як приготувати суп з печерицями.
Замість печериць можна використовувати інші гриби, наприклад, білі. До столу суп подають гарячим, зі свіжою зеленню і чорним меленим перцем. Такий суп відмінно вгамує голод і приємно порадує своїм смаком. Він стане прекрасною альтернативою популярним обіднім страв.
- Вершкове масло - 75 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 340 грам
- Курячий бульйон - 1 літр
- Петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Вино «Херес» - 55 мілілітрів
1
Очистіть і вимийте гриби, наріжте їх невеликими шматочками.
2
У каструлю покладіть 25 грам вершкового масла і розтопіть його, очистіть і дрібно наріжте цибулю. Викладіть цибулю в розтоплене масло і обсмажте.
3
До м'якому цибулі додайте подрібнені гриби і вершкове масло. Готуйте гриби близько 8-10 хвилин.
4
Влийте курячий бульйон (або звичайну воду), доведіть його до кипіння і додайте пару гілочок петрушки, варите суп близько 1 годину.
5
Через 60 хвилин видаліть петрушку, за смаком посоліть і поперчіть суп. Приберіть суп з вогню і залиште на пару хвилин для охолодження.
6
Дістаньте кілька шматочків для прикраси супу. Занурювальним блендером подрібніть суп, але не до стану пюре, а залиште кашоподібну суміш.
7
Поверніть суп на вогонь і влийте кріплене вино. Варіть 1-2 хвилини і знову зніміть з вогню.
8
Подавайте суп відразу після приготування, прикрасьте його декількома гілочками петрушки і цільними пластинками грибів.