Суп з манкою і зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
Простий, смачний і яскравий суп, який можна дуже швидко приготувати і який сподобається всьому сімейству. Рецепт стане в нагоді і тим, хто дотримується посту, адже такий суп можна приготувати і на воді.
Хто сказав, що манка годиться тільки для каш, випічки і пудингів? З цієї чудової крупою можна зварити відмінний суп. Ви ніколи такої не пробували? Значить саме час прочитати рецепт і приготувати відмінний суп:)
- Картопля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука (невелика)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (невелика цибулина)
- Зелений горошок - 100 грам (у мене заморожений)
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Бульйон або вода - 1 літр
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Очищаємо цибулю та моркву і нарізаємо дрібними кубиками.
2. У каструлі, в якій будемо варити суп, розігріваємо олію і обсмажуємо хвилин 5 цибуля з морквою.
3. Очистимо картопля і нарізаємо невеликими кубиками.
4. У каструлю до обсмаженою овочам наливаємо бульйон або воду і додаємо картоплю. І варимо хвилин 10 після закипання. Солимо і перчимо.
5. Горошок я використовую заморожений і вариться він хвилин 5-7. Якщо ви хочете отримати більш рідкий суп, кількість манки потрібно зменшити.
6. Відправляємо горошок в каструлю і даємо супу закипіти.
7. Відправляємо манку, всипаємо тонкою цівкою, при цьому помішуючи суп. Варимо суп ще хвилини 3-4.
8. Наливаємо суп в тарілки і додаємо дрібно нарізану зелень. А тим, хто дуже голодний - додамо і м'ясо:)