Суп з квасолею і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Густий, наваристий і дуже смачний суп, який підійде для дітей і дорослих. Приготувати суп з квасолею і кабачками можна і в пост, використовуючи воду, а в звичайні будні на будь-якому м'ясному бульйоні.
У складі супу є кабачки, вони додадуть соковитість і свіжість, квасоля - насиченість і ситість. Квасоля можна взяти будь-яку, навіть консервовану. Якщо суп буде готується на м'ясному бульйоні, то бажано, щоб він був зварений заздалегідь. Таке блюдо не відніме багато часу і допоможе ситно і з користю нагодувати всю сім'ю.
- Квасоля біла - 150 грам
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Кабачок - 300 грам
- Вода - 2, 5 L
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти. Квасоля заздалегідь замочіть в холодній воді на кілька годин, я залишаю на ніч.

Злийте воду, в якій замочувалася квасоля, залийте свіжою і варіть на середньому вогні до готовності.

Картопля наріжте кубиками.

Наріжте невеликими кубиками цибулю, морква і кабачок. Якщо кабачок зрілий, то попередньо зніміть шкірку і видаліть насіння. Обсмажте до м'якості на сковороді спочатку цибулю.

Додайте моркву і продовжуйте готувати ще 5 хвилин.

Потім додайте кабачок і готуйте все разом ще пару хвилин.

У каструлю налийте бульйон або воду і доведіть до кипіння. Додайте картоплю, овочі зі сковороди і сіль за смаком. Варіть на середньому вогні до готовності картоплі.

Потім додайте відварену квасолю разом з невеликою кількістю відвару. Продовжуйте варити суп ще близько 10 хвилин.

В самому кінці додайте зелень, зніміть каструлю з плити і дайте настоятися супу 10-15 хвилин. Суп з квасолею і кабачками готовий.

Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу. Смачного!