Суп з фаршу і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас зовсім немає часу, а ось-ось збереться голодна сім'я, приготуйте цей ситний і швидкий супчик. Готується простіше-простого:)
Рецепт приготування супу з фаршу і картоплі, який готується швидко і легко, виручить вас не один раз. Таким супом із задоволенням пообідають і діти, і дорослі. За рахунок обсмаженого з овочами фаршу, суп придбає новий смак. За рахунок того ж обсмажування, часу на підготовку у вас піде набагато менше, ніж якби ви варили суп на м'ясному бульйоні. А коли брак часу і бульйон НЕ заготовлений, в цьому випадку вам і стане в нагоді простий рецепт супу з фаршу і картоплі. Готуємо і приємного апетиту!
- Фарш - 200 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Лавровий лист - 1 штука
Чистимо і натираємо на тертці моркву.
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю.
Очищаємо картоплю, нарізаємо її на невеликі кубики.
Обсмажуємо хвилини 3-4 на рослинному маслі нарізану цибулю.
Додаємо до цибулі моркву, обсмажуємо все разом ще хвилин 5.
Наливаємо в каструлю приблизно 2 літра води, і ставимо варити картопля. Трохи підсолити.
Помідори подрібнити за допомогою блендера. Можна замість помідорів використовувати томатну пасту, а можна зварити суп і без цього інгредієнта - все залежить від вашого бажання.
Додаємо на сковороду фарш, добре його розминаємо, щоб він не збирався великими шматочками. Обсмажуємо до готовності.
Виливаємо в сковороду з фаршем подрібнені помідори, солимо і перчимо. Даємо покипіти хвилин 5.
За цей час картопля вже зварилася, відправляємо вміст сковорідки в каструлю з картоплею. Даємо покипіти хвилини 3. Пробуємо на сіль, якщо треба - додаємо.
Додаємо в суп подрібнений часник і лавровий лист. Якщо є зелень - додавайте сміливо. Вимикаємо вогонь під супом, і даємо йому хвилин 5 настоятися.