Суп-пюре з глив
(покроковий рецепт з фото)
Супи-пюре завжди відрізняються своїм ніжним смаком, і суп-пюре з глив - не виняток. Разом з тим, це дуже ситне блюдо, підходяще і для повсякденного обіду, і для прийому гостей.
Рецепт, як приготувати суп-пюре з глив, дуже простий, хоча спершу може здатися, що приготувати його під силу тільки досвідченим французьким кухарям. З моїм покроковим фоторецепти, впевнена, у вас вийде не гірше, а може бути, і краще! Суп-пюре з глив дуже ніжний, завдяки вершкам, але в той же час має яскравий, насичений смак, а аромат просто дурманит. Ну хіба це не варто того, щоб приготувати суп-пюре з глив в вихідний день і порадувати свою сім'ю вишуканим блюдом. Подавати такий суп потрібно гарячим. Особливо смачно буде додати до нього сухарики з білого хліба (так звані крутон).
- Гливи - 500 грам(2/3 всіх грибів варити, 1/3 смажити)
- Картопля - 3 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картоплю і цибулю очистіть.
Картопля поріжте невеликими кусочкммі.
Варіть його разом з двома третинами глив, поки картопля не буде готовий.
Цибулину дрібно порубати.
Решта гливи поріжте на невеликі шматочки.
На вершковому маслі обсмажте гливи разом з цибулею (до золотистої скоринки).
Відокремте картопля з вешенками від бульйону і подрібніть за допомогою блендера. Від бульйону отлейте чверть склянки, ця частина знадобитися потім. Потім знову з'єднайте з бульйоном пюре з блендера. Обсмажені з цибулею гриби додайте в уже вийшов суп-пюре. Все це знову доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні.
У попередньо залишеному невеликій кількості бульйону добре розмішайте дві столові ложки борошна і вершки. Влийте це все в вариться суп. Посоліть і поперчіть за смаком. І після цього, помішуючи, варити суп ще десять хвилин.
Суп готовий. Його можна залишити в такому вигляді або ще раз подрібнити в блендері.
Смачного!