Рецепт Суп-пюре з глив фото

Суп-пюре з глив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні
На обід , Обід на швидку руку
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Супи-пюре завжди відрізняються своїм ніжним смаком, і суп-пюре з глив - не виняток. Разом з тим, це дуже ситне блюдо, підходяще і для повсякденного обіду, і для прийому гостей.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати суп-пюре з глив, дуже простий, хоча спершу може здатися, що приготувати його під силу тільки досвідченим французьким кухарям. З моїм покроковим фоторецепти, впевнена, у вас вийде не гірше, а може бути, і краще! Суп-пюре з глив дуже ніжний, завдяки вершкам, але в той же час має яскравий, насичений смак, а аромат просто дурманит. Ну хіба це не варто того, щоб приготувати суп-пюре з глив в вихідний день і порадувати свою сім'ю вишуканим блюдом. Подавати такий суп потрібно гарячим. Особливо смачно буде додати до нього сухарики з білого хліба (так звані крутон).

  • Гливи - 500 грам(2/3 всіх грибів варити, 1/3 смажити)
  • Картопля - 3 штуки
  • Вода - 1, 5 L
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Вершки - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
суп-пюре з глив - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картоплю і цибулю очистіть.
суп-пюре з глив - фото крок 2
Картопля поріжте невеликими кусочкммі.
суп-пюре з глив - фото крок 3
Варіть його разом з двома третинами глив, поки картопля не буде готовий.
суп-пюре з глив - фото крок 4
Цибулину дрібно порубати.
суп-пюре з глив - фото крок 5
Решта гливи поріжте на невеликі шматочки.
суп-пюре з глив - фото крок 6
На вершковому маслі обсмажте гливи разом з цибулею (до золотистої скоринки).
суп-пюре з глив - фото крок 7
Відокремте картопля з вешенками від бульйону і подрібніть за допомогою блендера. Від бульйону отлейте чверть склянки, ця частина знадобитися потім. Потім знову з'єднайте з бульйоном пюре з блендера. Обсмажені з цибулею гриби додайте в уже вийшов суп-пюре. Все це знову доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні.
суп-пюре з глив - фото крок 8
У попередньо залишеному невеликій кількості бульйону добре розмішайте дві столові ложки борошна і вершки. Влийте це все в вариться суп. Посоліть і поперчіть за смаком. І після цього, помішуючи, варити суп ще десять хвилин.
суп-пюре з глив - фото крок 9
Суп готовий. Його можна залишити в такому вигляді або ще раз подрібнити в блендері.
суп-пюре з глив - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти