Рецепт Суп з глив з локшиною фото

Суп з глив з локшиною
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Гриби, Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Легкий суп з тонким ароматом глив і відмінною домашньою локшиною ... Саме такий суп ви хотіли приготувати до обіду, чи не так? Якщо ви приготуєте суп по цьому рецепту, інші рецепти вам не знадобляться.

Гриби гливи смачні в будь-якій страві, їх аромат і ніжний смак покращують будь-яку страву. Навіть всім знайомий грибний суп з домашньою локшиною, якщо ви зваріть його з вешенками, перетвориться в кращу сторону. Я розповім вам, як приготувати суп з глив з локшиною, а ви спробуйте його і перевірте, правду я кажу. Отже, приступимо!

1. Насамперед промиємо гриби і відріжемо від них ніжки, вони в цих грибах досить щільні. Закладаємо ніжки грибів в каструлю з 1.5-2 літрами води, додаємо туди одну очищену моркву і корінь петрушки, розрізані на 3-4 частини. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо до мінімального і варимо бульйон з грибів хвилин 40.

2. Поки вариться грибний бульйон, приготуємо локшину. У невелику миску насипаємо просіяне борошно і додаємо яйце і щіпку солі. Замішуємо досить круте тісто. Розкачуємо його в тонкий-тонкий пласт, даємо йому трохи підсохнути. Потім звертаємо в рулончик і тонко-тонко гострим ножем нарізаємо локшину. Посипаємо нарізану локшину борошном, викладаємо її на деко, нехай підсихає. Періодично перетрушувати її, щоб не злипалися.

3. Капелюшки грибів нарізаємо на невеликі шматочки. Чистий цибулю, картоплю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці., картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.

4. Розігріваємо на середньому вогні сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї цибулю, обсмажуємо хвилини 3, потім додаємо моркву і смажимо ще хвилин 5-6.

5. Проціджуємо грибний бульйон, коріння викидаємо. А ніжки можна буде обсмажити і використовувати для приготування будь-якого соусу.

6. У бульйон викладаємо картоплю і порізані капелюшки глив, солимо і варимо хвилин 15 після закипання. Потім додаємо обсмажені овочі.

7. Локшину викладаємо в друшляк, струшуючи його, позбавляємося від зайвої борошна. Додаємо локшину в киплячий суп, варимо хвилин 5.

8. Доводимо суп до смаку: додаємо мелений перець і, якщо необхідно, сіль. Можна додати свіжої зелені.

От і все, суп готовий - запрошую до столу!


  • Гливи - 300-400 грам
  • Картопля - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 0, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2 щіпки
Гриби гливи смачні в будь-якій страві, їх аромат і ніжний смак покращують будь-яку страву. Навіть всім знайомий грибний суп з домашньою локшиною, якщо ви зваріть його з вешенками, перетвориться в кращу сторону. Я розповім вам, як приготувати суп з глив з локшиною, а ви спробуйте його і перевірте, правду я кажу. Отже, приступимо!

1. Насамперед промиємо гриби і відріжемо від них ніжки, вони в цих грибах досить щільні. Закладаємо ніжки грибів в каструлю з 1.5-2 літрами води, додаємо туди одну очищену моркву і корінь петрушки, розрізані на 3-4 частини. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім вогонь зменшуємо до мінімального і варимо бульйон з грибів хвилин 40.

2. Поки вариться грибний бульйон, приготуємо локшину. У невелику миску насипаємо просіяне борошно і додаємо яйце і щіпку солі. Замішуємо досить круте тісто. Розкачуємо його в тонкий-тонкий пласт, даємо йому трохи підсохнути. Потім звертаємо в рулончик і тонко-тонко гострим ножем нарізаємо локшину. Посипаємо нарізану локшину борошном, викладаємо її на деко, нехай підсихає. Періодично перетрушувати її, щоб не злипалися.

3. Капелюшки грибів нарізаємо на невеликі шматочки. Чистий цибулю, картоплю і моркву. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці., картоплю нарізаємо кубиками середнього розміру.

4. Розігріваємо на середньому вогні сковороду з вершковим маслом, викладаємо на неї цибулю, обсмажуємо хвилини 3, потім додаємо моркву і смажимо ще хвилин 5-6.

5. Проціджуємо грибний бульйон, коріння викидаємо. А ніжки можна буде обсмажити і використовувати для приготування будь-якого соусу.

6. У бульйон викладаємо картоплю і порізані капелюшки глив, солимо і варимо хвилин 15 після закипання. Потім додаємо обсмажені овочі.

7. Локшину викладаємо в друшляк, струшуючи його, позбавляємося від зайвої борошна. Додаємо локшину в киплячий суп, варимо хвилин 5.

8. Доводимо суп до смаку: додаємо мелений перець і, якщо необхідно, сіль. Можна додати свіжої зелені.

От і все, суп готовий - запрошую до столу!

Схожі рецепти