Суп гороховий пісний
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви дотримуєтеся і дотримуєтеся правил харчування в пост, тоді напевно вам буде корисно дізнатися, як приготувати суп гороховий пісний. Швидкий, легкий, і досить ситний обід своїми руками!
Вам не знадобиться заздалегідь замочувати горох і чекати, поки він стане м'яким. Просто спробуйте провернути "фокус" з подвійним відварюванням гороху з додаванням соди. Після першої варіння горох стає дуже м'яким, після чого його дуже просто відварити до повної готовності. Вдалого приготування!
- Горох - 170 грам(100 грам звичайного твердого гороху і 70 грам зеленого горошку.)
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сода харчова - 1/2 чайних ложки
- Сіль і перець - 1 За смаком
Попередньо заливаємо горох водою, засипаємо харчову соду. Доводимо горох до кипіння і зливаємо всю воду. Горох промиваємо і повторно заливаємо свіжою водою. Ставимо варитися.
Картопля очищаємо і нарізаємо кубиками.
Цибулю і моркву очищаємо. Потім нарізаємо невеликими шматочками.
Опускаємо картопля і зелений горошок в каструлю до гороху. Солимо, продовжуємо варити до готовності картоплі. Тим часом обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого.
Кладемо зажарку в каструлю. Можна додати зелень і трохи спецій за смаком. Готовий суп знімаємо з плити і даємо йому настоятися під кришкою 15 хвилин.
Смачного!