Рецепт Суничне вино фото

Суничне вино
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Суниця
Для діабетиків
На полуденок, Для дітей
Напої, Домашнє вино

Вино можна зробити не тільки з винограду. Ягідні вина також займаю своє гідне місце в ряду хмільних напоїв. Як приготувати суничне - зараз розповім.

Для приготування цього чудового вина доведеться запастися терпінням - адже процес займе близько 4 місяців. Спочатку подрібніть ягоди і залиште бродити протягом 2 тижнів, періодично збовтуючи. Потім зніміть утворилася шапку із залишків суниці, перелийте вино в банку і поставте гідрозатвор. Протягом наступних 3-х місяців періодично зливайте вино з осаду, одночасно додаючи цукор. Після кожного етапу вино буде світлішати, і купувати більш красивий вигляд. Успіхів!

  • Суниця - 10 кілограм
  • Цукор - За смаком(70 грам на літр вина)
суничне вино - фото крок 1
Ретельно переберіть ягоди, видаливши зіпсовані і зі слідами гнили - вони можуть безповоротно зіпсувати смак майбутнього вина. Хороші ягоди подрібніть в пюре, помістіть в скляний посуд, накрийте і залиште в темному місці при кімнатній температурі на 2 тижні. Періодично злегка збовтують рідина, перемішуючи шари.
суничне вино - фото крок 2
Потім протягом доби півтора не чіпайте вино, давши можливість зібратися біля поверхні шапці із залишків суниці. Цю шапку зніміть з допомогою шумівки і відіжміть сік. Частину, що залишилася в ємності рідину процідити і з'єднайте з віджатий соком.
суничне вино - фото крок 3
Злийте все вино в банку і поставте під гідрозатвор на 8-10 днів. Якщо не знаєте як його зробити - можна просто одягнути поверх банки медичну рукавичку з проколом в одному пальці.
суничне вино - фото крок 4
Потім процідіть вино, постаравшись домогтися максимальної чистоти. Знову злийте його в банку і поставте гідрозатвор або рукавичку.
суничне вино - фото крок 5
Через тиждень вино потрібно буде злити з осаду. Робиться це за допомогою шланга або трубки. Постарайтеся під час цього процесу перелити тільки рідина, не торкнувшись осад. Вино знову повертається в банку од гідрозатвор. Далі зливати вино з осаду слід через 10 днів, потім ще через 2 тижні і ще через 3 тижні. Після кожної такої процедури вино буде світлішати, і купувати більш красивий вигляд. Загальний час бродіння на цьому етапі займе близько 2, 5-3 місяців.
суничне вино - фото крок 6
Загальна кількість цукру повинно скласти в результаті 70 грам на літр готового продукту. Цукор додається частинами в кілька етапів, після кожного зливу з осаду. Отмеренную частина цукру розчиніть у невеликій кількості підігрітого вина, влийте його до решти і добре перемішайте. Якщо почнете процес приготування вина в червні, то приблизно до середини жовтня можна буде знімати пробу з молодого суничного вина, яке в розпал осінньої негоди подарує вам аромати літа і частинку його тепла і гарного настрою.

Схожі рецепти