Суничне варення-п'ятихвилинка
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам раптом захотілося поласувати солоденьким, скористайтеся даними рецептом для приготування суничного варення-п'ятихвилинки. Варення прекрасно підходить в прикуску до чаю або в начинку.
Перед вами простий рецепт приготування суничного варення-п'ятихвилинки. Таке варення дуже просто приготувати. Ви можете попередньо засипати ягоди половиною цукру і поставити в прохолодне місце, щоб виділявся сік. Далі потрібно приготувати сироп з цукру і води. Цим сиропом заливаються ягоди для подальшої варіння варення. Хай щастить!
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода для сиропу - 1 Склянка
Суницю ретельно перебираємо, видаляючи зайві стеблинки і сміття. Потім акуратно промиваємо.
Засипте ягоди половиною цукру. Поставте в прохолодне місце на 1 час, щоб суниця пустила сік.
А з останків цукру і води зваріть сироп. Доведеним до кипіння сиропом заливаємо ягоди, ставимо їх вариться на середній вогонь. Пінку видаляємо, варимо до закипання.
Варимо ще 5 хвилин. Акуратно встряхиваем ємність з варенням, щоб ягоди перемішалися. Повторюємо процедуру ще двічі, доводячи варення до закипання і проварюючи 5 хвилин.
Готове варення зберігаємо в чистих скляних банках, в прохолодній коморі. Смачного!