Рецепт Суничне варення на сиропі фото

Суничне варення на сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Суниця
Для діабетиків
На полуденок, Для дітей
Заготовки, Десерти, Варення, Сироп

Суниця - ягода дуже смачна, а варення на її власному соку виходить ще смачніше! Назбирали багато ягід? Тоді цей рецепт суничного варення на сиропі вам точно стане в нагоді!

Щоб приготувати смачне і ароматне суничне варення на сиропі, знадобиться час, запасіться терпінням. Готувати його краще всього в кілька прийомів, дня два-три. Якщо ви любитель більш солодкого варення, цукор можете додати і побільше.

  • Суниця - 1 кілограм
  • Цукор - 0, 5 кілограма
суничне варення на сиропі - фото крок 1
Суницю гарненько переберіть і промийте. Потім всю воду злийте до кінця.
суничне варення на сиропі - фото крок 2
Перекладіть ягоду в каструлю або таз емальований і засипте рівномірно цукром, вся ягода повинна їм покритися, перемішайте злегка. Залиште на добу, накривши рушником або марлею, щоб сік з'явився.
суничне варення на сиропі - фото крок 3
На наступний день перемішайте ягоду так, щоб цукор виявився в соку, що знизу під ягодами утворився. Поставте на маленький вогонь варитися, варіть до закипання.
суничне варення на сиропі - фото крок 4
Не забувайте знімати пінку.
суничне варення на сиропі - фото крок 5
Час від часу ягоди в сиропі перемішуйте шумівкою. Як закипить, вимкніть вогонь і дайте варення охолонути до наступного дня.
суничне варення на сиропі - фото крок 6
На наступний день процедуру повторіть, варите варення хвилин 10-15. Якщо є час і бажання, можете ще й третій день варити.
суничне варення на сиропі - фото крок 7
В результаті сироп виходить густим і темним.
суничне варення на сиропі - фото крок 8
Готове суничне варення на сиропі розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрийте. Смачного!

Схожі рецепти