Суничне варення на сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Суниця - ягода дуже смачна, а варення на її власному соку виходить ще смачніше! Назбирали багато ягід? Тоді цей рецепт суничного варення на сиропі вам точно стане в нагоді!
Щоб приготувати смачне і ароматне суничне варення на сиропі, знадобиться час, запасіться терпінням. Готувати його краще всього в кілька прийомів, дня два-три. Якщо ви любитель більш солодкого варення, цукор можете додати і побільше.
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 0, 5 кілограма
Суницю гарненько переберіть і промийте. Потім всю воду злийте до кінця.
Перекладіть ягоду в каструлю або таз емальований і засипте рівномірно цукром, вся ягода повинна їм покритися, перемішайте злегка. Залиште на добу, накривши рушником або марлею, щоб сік з'явився.
На наступний день перемішайте ягоду так, щоб цукор виявився в соку, що знизу під ягодами утворився. Поставте на маленький вогонь варитися, варіть до закипання.
Не забувайте знімати пінку.
Час від часу ягоди в сиропі перемішуйте шумівкою. Як закипить, вимкніть вогонь і дайте варення охолонути до наступного дня.
На наступний день процедуру повторіть, варите варення хвилин 10-15. Якщо є час і бажання, можете ще й третій день варити.
В результаті сироп виходить густим і темним.
Готове суничне варення на сиропі розкладіть по простерилизованнимбанкам і закрийте. Смачного!