Суничне варення в сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Наближається пора ягідного сезону, а це значить, що можна робити смачні заготовки на зиму. Поспішайте запам'ятати рецепт приготування суничного варення в сиропі, щоб зберегти смак літа довше!
Суничне варення не так популярно, як полуничне, але воно не менш смачне і корисне. Для приготування суничного варення в сиропі знадобиться свіжа ягода суниці, свіжа дрібно рубана м'ята і цукор. Воду можете і не додавати, у мене ягода сама випустила досить соку, на сироп вистачило з лишком!
- Суниця - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- М'ята свіжа - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
Суницю гарненько промийте.
Ягоду пересипьтецукром і поставте в холодильник на ніч, щоб вона пустила сік.
На наступний день злийте сік, що утворився в каструлю з товстим дном.
Проваріть сік до повного розчинення цукру, давши йому прокипіти злегка.
Вогонь збавте, додайте в сироп ягоду. Варіть хвилин 5, акуратно перемішуючи ягоду і знімаючи пінку час від часу. Потім дайте ягоді охолонути.
Потім знову поставте на вогонь і варіть хвилин 5, знімаючи пінку. Коли будете повторювати процес в третій раз, додайте свіжу м'яту.
Разом з м'ятою проваріть варення ще хвилину. Дайте варенню повністю охолонути. Розлийте його по заздалегідь простерилизованнимбанкам і закрийте (теж стерилізованими) кришками.
Їсти можна відразу після приготування, приємного чаювання!
Їсти можна відразу після приготування, приємного чаювання!