Сухий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Від випічки не готовий відязикатися ніколи і ні за що! Я вже казав, що намагаюся тепер готувати її будинку і не купувати в магазині. Ділюся простим рецептом, як приготувати сухий яблучний пиріг!
Такий пиріг подарує вашому організму максимум здоров'я, що для випічки в принципі зовсім не характерно. Загалом, готуємо і вбиває всіх зайців одним "пострілом" . Смачно, простий і корисний! А що ще потрібно від солоденького десерту?
- Вівсянка - 75 грам
- Борошно - 30 грам (цільнозерновий)
- Обкладинка - 2, 5 чайних ложки(1 - в"& Quot тісто; , 1, 5 в начинку)
- Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки(30 мл; комнатно температури)
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки(21 грам; розтоплене)
- Яблуко - 760 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки(16 грам)
- Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму площею 20 см застеліть папером для випічки. Займемося приготуванням "тесту" . Для цього змішайте вівсяні пластівці з борошном і корицею. Перемішайте. По центру зробіть поглиблення, в нього влийте кленовий сироп і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте, щоб сироп з маслом рівномірно розподілилися по пластівців.
Яблука помийте і наріжте невеликими кубиками. Я від шкірки їх не очищаю. Додайте до них кукурудзяний крохмаль, корицю і мускатний горіх. Перемішайте, щоб спеції з крохмалем рівномірно покрили яблука.
Яблучну начинку викладіть на деко. Розподіліть їх рівномірно лопаткою, трохи придавлюючи. Зверху викладіть "тісто" (воно може комковаться, якщо це відбувається, розбивайте його тієї ж лопаткою на більш дрібні шматочки.
Запікайте 50-60 хвилин. Потім остудіть до кімнатної температури і потримайте в холодильнику години 3, щоб пиріг як слід "схопився" .