Рецепт Сухий яблучний пиріг фото

Сухий яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Вівсянка , Крупи
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти сироїдіння
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Від випічки не готовий відязикатися ніколи і ні за що! Я вже казав, що намагаюся тепер готувати її будинку і не купувати в магазині. Ділюся простим рецептом, як приготувати сухий яблучний пиріг!

Опис приготування:

Такий пиріг подарує вашому організму максимум здоров'я, що для випічки в принципі зовсім не характерно. Загалом, готуємо і вбиває всіх зайців одним"пострілом" . Смачно, простий і корисний! А що ще потрібно від солоденького десерту?

  • Вівсянка - 75 грам
  • Борошно - 30 грам (цільнозерновий)
  • Обкладинка - 2, 5 чайних ложки(1 - в "& Quot тісто; , 1, 5 в начинку)
  • Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки(30 мл; комнатно температури)
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки(21 грам; розтоплене)
  • Яблуко - 760 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки(16 грам)
  • Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки
сухий яблучний пиріг - фото крок 1
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму площею 20 см застеліть папером для випічки. Займемося приготуванням"тесту" . Для цього змішайте вівсяні пластівці з борошном і корицею. Перемішайте. По центру зробіть поглиблення, в нього влийте кленовий сироп і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте, щоб сироп з маслом рівномірно розподілилися по пластівців.
сухий яблучний пиріг - фото крок 2
Яблука помийте і наріжте невеликими кубиками. Я від шкірки їх не очищаю. Додайте до них кукурудзяний крохмаль, корицю і мускатний горіх. Перемішайте, щоб спеції з крохмалем рівномірно покрили яблука.
сухий яблучний пиріг - фото крок 3
Яблучну начинку викладіть на деко. Розподіліть їх рівномірно лопаткою, трохи придавлюючи. Зверху викладіть"тісто" (воно може комковаться, якщо це відбувається, розбивайте його тієї ж лопаткою на більш дрібні шматочки.
сухий яблучний пиріг - фото крок 4
Запікайте 50-60 хвилин. Потім остудіть до кімнатної температури і потримайте в холодильнику години 3, щоб пиріг як слід"схопився" .

Схожі рецепти