Рецепт Сухарики домашні фото

Сухарики домашні
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Вагітним і годуючим
На швидку руку
Заготовки , Салати
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 дн. 16 г. 0 хв.

На цей раз я вирішила піднести вам рецепт про те, як приготувати сухарики домашні. Повірте, зовсім не обов'язково бігти в магазин за закускою до пива або супчику. Якщо вдома є хліб, все буде!

Опис приготування:

Так як в магазинах запитують немаленьку ціну за різні снеки, їх доводиться робити самостійно в домашніх умовах. А взагалі-то навіть не прикро. Адже якби все продавалося за безцінь, можливо, в голову б не прийшло більшість тих ідей, які з'являються в моменти креативу. У мене це відбувається тоді, коли я хочу знайти оптимальне рішення поставленої задачі. Порахувала вартість хліба, прикинула. Спробувавши одного разу, сухарики роблю виключно сама. І смачніше, і дешевше!

  • Хліб - 1 штука (бородинський)
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Часник - 4-6 зубчиків
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
сухарики домашні - фото крок 1
Для своїх сухариків я вибрала чорний хліб. У меня залежалась буханка бородинского. Ось вона-то і піде в розход. Найкраще робити сухарі з не зовсім свіжого хліба. Тоді він і сушиться швидше, і ріжеться легше.
сухарики домашні - фото крок 2
Нарізаю бородинський хліб, як зазвичай, звичними шматками. Після цього складаю шматки по 4 штуки. Якщо ви не впевнені в ножі, обов'язково підточить його. В іншому випадку ріжте кожен шматочок окремо.
сухарики домашні - фото крок 3
Сухарики я нарізала досить довгими паличками. Мені така форма подобається більше (особливо у житніх). Не суть, як ви наріжете хліб. У духовці запечеться все. Розкладаю палички хліба рядами на змащеному олією деку.
сухарики домашні - фото крок 4
Ставлю деко в духовку при 180 градусах. Духовку потрібно попередньо розігріти, щоб простіше було відраховувати час. Якщо ви хочете отримати засмаженою корочку, ставте піднос на найнижчу полицю. Слідкуйте, щоб сухарі не згоріли. Це відбувається стрімко. Дістаньте піднос через 5-7 хвилин, перевірте низ хлібця. Переверніть кожен шматочок і поставте назад дожаріваться.
сухарики домашні - фото крок 5
Будь-які сухарики стають стравою, якщо їх присмачити заправних соусом. Для цього я беру оливкову олію, посипаю його дрібною сіллю з чорним перцем. Чищу часник і тру його на дрібній тертці. Перемішую всі інгредієнти в оливковій олії. Соус готовий.
сухарики домашні - фото крок 6
Дістаю піджарені сухарики. Беру глибоку миску, викладаю їх туди, поки вони гарячі. Заливаю їх тільки що приготованим соусом. Перемішую і залишаю остигати.
сухарики домашні - фото крок 7
Коли прийде час, завжди можна дістати із засіків таку ось нехитру закуску. Сухарики прекрасно доповнять будь-які посиденьки. А ще стануть прикрасою для бульйону або супу. Смачного!

Схожі рецепти