Рецепт Стейк з яловичої печінки фото

Стейк з яловичої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Яловичина, Печінка, Яловича печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Стейк

Пропоную варіант, як приготувати стейк з яловичої печінки, смачний і ніжний, зі смачною добавкою з лука і бекону. Ця страва добре поєднується з гарніром з картоплі.

Смачний і ніжний стейк з яловичої печінки і соус з лука і бекону - це дуже смачно! Рецепт приготування цього смачного страви простий і швидкий. Тому перед початком готування підготуйте всі необхідні інгредієнти. А тепер уважно читаємо рецепт, дивимося фото і готуємо смачні стейки з яловичої печінки. Удачі вам і смачної страви!

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Бекон - 50 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Мелений кайенский перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 25-30 грам
  • Вино - 2-3 Ст. Ложок (солодкий вермут або мадейра, Марсала, portveyn)
стейк з яловичої печінки - фото крок 1
Печінка добре промити, нарізати на стейки товщиною 7-8 мм., очистити від плівок і проток.
стейк з яловичої печінки - фото крок 2
Можна замочити печінку хвилин на 20-30 в молоці, тоді вона стане більш ніжною. Потім печінку промокнути паперовими серветками або рушником.
стейк з яловичої печінки - фото крок 3
Борошно висипаємо в плоску тарілку і змішуємо з сіллю і чорним і кайенским перцем.
стейк з яловичої печінки - фото крок 4
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, додаємо вершкове масло.
стейк з яловичої печінки - фото крок 5
Вмочуємо стейки з обох сторін в борошні, стряхиваем зайву муку.
стейк з яловичої печінки - фото крок 6
Викладаємо стейки на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо 2, 5 хвилини з одного боку.
стейк з яловичої печінки - фото крок 7
Потім перевертаємо і смажимо ще хвилину на іншій стороні.
стейк з яловичої печінки - фото крок 8
Обсмажені стейки загортаємо в фольгу.
стейк з яловичої печінки - фото крок 9
Бекон наріжемо тонкими смужками, цибулю очистити і нарізати. Обсмажити бекон з цибулею на невеликій кількості рослинного масла. Додати дрібку солі і перцю. Обсмажуємо хвилин 6-7.
стейк з яловичої печінки - фото крок 10
Додати столову ложку борошна, яка залишилася після печінки, розмішати і обсмажити буквально хвилину.
стейк з яловичої печінки - фото крок 11
Dolivaem вино, випаровуємо його хвилини 2-3 до википання рідини. Потім додаємо приблизно стакан води і, помішуючи, готуємо до загустіння соусу. Якщо треба - приправити сіллю. Подавайте стейки до столу, полив зверху приготованим соусом.

Схожі рецепти