Стейк з яловичої печінки
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную варіант, як приготувати стейк з яловичої печінки, смачний і ніжний, зі смачною добавкою з лука і бекону. Ця страва добре поєднується з гарніром з картоплі.
Смачний і ніжний стейк з яловичої печінки і соус з лука і бекону - це дуже смачно! Рецепт приготування цього смачного страви простий і швидкий. Тому перед початком готування підготуйте всі необхідні інгредієнти. А тепер уважно читаємо рецепт, дивимося фото і готуємо смачні стейки з яловичої печінки. Удачі вам і смачної страви!
- Печінка яловича - 500 грам
- Бекон - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Борошно - 0, 5 склянки
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Мелений кайенский перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 25-30 грам
- Вино - 2-3 Ст. Ложок (солодкий вермут або мадейра, Марсала, portveyn)
Печінка добре промити, нарізати на стейки товщиною 7-8 мм., очистити від плівок і проток.
Можна замочити печінку хвилин на 20-30 в молоці, тоді вона стане більш ніжною. Потім печінку промокнути паперовими серветками або рушником.
Борошно висипаємо в плоску тарілку і змішуємо з сіллю і чорним і кайенским перцем.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, додаємо вершкове масло.
Вмочуємо стейки з обох сторін в борошні, стряхиваем зайву муку.
Викладаємо стейки на розігріту з маслом сковороду і обсмажуємо 2, 5 хвилини з одного боку.
Потім перевертаємо і смажимо ще хвилину на іншій стороні.
Обсмажені стейки загортаємо в фольгу.
Бекон наріжемо тонкими смужками, цибулю очистити і нарізати. Обсмажити бекон з цибулею на невеликій кількості рослинного масла. Додати дрібку солі і перцю. Обсмажуємо хвилин 6-7.
Додати столову ложку борошна, яка залишилася після печінки, розмішати і обсмажити буквально хвилину.
Dolivaem вино, випаровуємо його хвилини 2-3 до википання рідини. Потім додаємо приблизно стакан води і, помішуючи, готуємо до загустіння соусу. Якщо треба - приправити сіллю. Подавайте стейки до столу, полив зверху приготованим соусом.